Raffaello

Autor receptu: usacek

Extrémna dobrota - malá kokosová cukrovinka, ktorá osladí nielen Vianoce ;)

10
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Cukor rozpustíme vo vode, varíme cca 5 minút po zovretí. Do odstaveného pridáme Palmarín a necháme ho rozpustiť. (je samozrejme lepšie ho pokrájať na menšie kocky, ako tam capnúť celý kus ;)
  2. Do zmesi pridáme kokos, vanilkové cukry a sušené mlieko. To už máme vypracovanú kompletnú hmotu, ktorú poriadne vymiešame a necháme hodinu odstáť.
  3. Po hodine si vezmeme misu s hmotou, mandle alebo lieskovce, nájdeme si pokojné miestečko a tvarujeme guľky. Oriešok ide do stredu, okolo dávame hmotu. Dá sa to plniť aj višňami, ale tie musíte nechať predtým VYSCHNÚŤ! Okolo čerstvo vytiahnutých z kompótu sa dáva hmota veľmi zle, rozpadáva sa..
  4. No a napokon vyváľame guľky v kokose. A je to! :-)