Punčová torta
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 2. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
125 g |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
Sirup: | |
z 2 pomarančov |
|
z 1 citróna |
|
10 cl |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
Poleva: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
6-8 PL |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s cukrom do bledožltej peny. Múku s kypriacim práškom spolu preosejeme, korpus je potom nadýchanejší. Všetky suroviny spolu dôkladne zmiešame. Cesto nalejeme do formy na pečenie (priemer 24 cm) a pečieme asi 35 minút pri teplote 180 °C. Po upečení korpus vyberieme z formy, prevrátime a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Reznú stranu spodného a vrchného plátu potrieme tenkou súvislou vrstvou malinového džemu, aby nálev zo strednej vrstvy nepresiakol.
- 3
Pripravíme sirup: V hrnci spolu povaríme šťavu z pomarančov a citróna, rum, cukor, kakao a malinový lekvár.
- 4
Stredný nepotretý plát polejeme aj z jednej, aj z druhej strany sirupom a necháme poriadne nasiaknuť. Keď bude tento plát ružový, položíme ho na spodný plát a prikryjeme vrchným plátom, natretým džemom. Tortu potom zaťažíme a dáme do chladu. Necháme ju odstáť – minimálne cez noc.
- 5
Pripravíme polevu: Cukor vymiešame s citrónovou šťavou a s malinovým sirupom do hladka. Odležanú tortu potrieme jemnou vrstvou polevy.
Tiež punčová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Perfektné. KK.