Punčová torta
Punčová torta

Punčová torta

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 2. apríla 2021
Punčová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
125 g
180 g
1 bal.
Sirup:
z 2 pomarančov
z 1 citróna
10 cl
3 PL
3 PL
1 KL
Poleva:
2 PL
2 PL
6-8 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vymiešame s cukrom do bledožltej peny. Múku s kypriacim práškom spolu preosejeme, korpus je potom nadýchanejší. Všetky suroviny spolu dôkladne zmiešame. Cesto nalejeme do formy na pečenie (priemer 24 cm) a pečieme asi 35 minút pri teplote 180 °C. Po upečení korpus vyberieme z formy, prevrátime a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Reznú stranu spodného a vrchného plátu potrieme tenkou súvislou vrstvou malinového džemu, aby nálev zo strednej vrstvy nepresiakol.

  3. 3

    Pripravíme sirup: V hrnci spolu povaríme šťavu z pomarančov a citróna, rum, cukor, kakao a malinový lekvár.

  4. 4

    Stredný nepotretý plát polejeme aj z jednej, aj z druhej strany sirupom a necháme poriadne nasiaknuť. Keď bude tento plát ružový, položíme ho na spodný plát a prikryjeme vrchným plátom, natretým džemom. Tortu potom zaťažíme a dáme do chladu. Necháme ju odstáť – minimálne cez noc.

  5. 5

    Pripravíme polevu: Cukor vymiešame s citrónovou šťavou a s malinovým sirupom do hladka. Odležanú tortu potrieme jemnou vrstvou polevy.

Diskusia k receptu

motyka
Krásna a punčové - v pre nás všetko super. Stará dobrá klasika s moderným dizajnom.
Perfektné. KK.