Prívarok zo zelenej fazuľky

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 20. januára 2011

Toto jedlo mám veľmi rada ... :)

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 lyžička
1 lyžička
1  lyžička
1 ks
2 zarovnané lyžice
 varené - príloha
4 ks - príloha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zelenú fazuľku / v tomto prípade som mala mrazenú / dáme do hrnca, zalejeme vodou a asi 15 minút povaríme.

  2. 2

    Potom vodu zlejeme. Nanovo ju zalejeme vodou, pridáme soľ,korenie a vegetu. Keď voda začne vrieť, rozmiešame v smotane na varenie trochu hladkej múky a necháme prevariť. Dochutíme cukrom,octom a maslom,nakoniec pridáme trošku papriky a kôpru.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi a uvareným vajíčkom, prípadne volským okom.

Diskusia k receptu

hubata
Neľúbia tie moje potvory zelenú fazuľku, a ja ju mám rada. Robievaš niekedy aj tak so strúhankou a poliatu maslom? Tak tú milujem, stále sa to dá jesť, lebo si z toho furt hladná.
lydia
Rozmýšľam, aký ma zmysel zliať vodu z mrazenej fazulky, a doliaťnovú vodu. Robíš to aj pri čerstvej fazuľke alebo zaváranej?
hviezdickaz
marienka44 - ooo ,to budem velmi mudra a budem si vela pamatat :))) , dakujem , lydia - co si pamatam,odjakziva sme zlievali vodu a davali varit nanovo,no preco? Netusim... mozno je to ako s baklazanom... ten tiez musis najskor opiect...
evanaaa
Zelená ( žltá ) fazuľka je v surovom stave jedovatá, niečo ako solanín u zel. zemiakoch, to by som ešte chápala, že s aprvá voda zleje, ale tiež by som to chcela vedieť. pardón - zemiakov. Ináč, robím podobne aj ja.
1x jarca
hugo33
ja si k prívarku dávam dusené mäso a zemiaky. Prívarok je údajne dobrý na slinivku.
zitar
Zelená fazuľka sa má variť nezakrytá - bez pokrievky a potom nie je treba prvú vodu vylievať.
tonicka53
pokiaľ ja viem, tak sa tou výmenou vody má predísť nafukovaniu :-)))
jana651
ak pri varení vodu prvú vylejeme, predchádza to nafukovaniu....súhlasím s tonickou53 :))))
cepo
k tomuto receptu je vhodne podavat paprikove cervene zemiaky,aby tanier posobil farebne/cibulku alebo slaninku spenime a pridame cerv.papriku,hned pridat var.zemiaky a premiesat...velmi pekny farebny kontrast..
používateľ nemá avatar
mm2
mm2
Aj je fazulka surová,treba ju variť dlhsie ako 15 min,bude tvrdá

Zaujímavé video z archívu TV Varecha