Hovädzí steak
Príloha z „edamame“ k hovädziemu steaku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú sviečkovicu osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Osolíme a okoreníme mletým korením a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
- Príloha: Sójové bôby edamame blanšírujeme v osolenej vode, schladíme v ľadovej vode a očistíme od šupiek. Na olivovom oleji opražíme očistenú a na mesiačiky narezanú šalotku, podlejeme vývarom a podusíme asi 10 minút.
- Šalotku vyberieme a do výpeku pridáme edamame, varíme asi 5 minút, vidličkou ich pri miešaní popučíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.
|