Hovädzí steak

Príloha z „edamame“ k hovädziemu steaku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú sviečkovicu osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Osolíme a okoreníme mletým korením a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
  2. Príloha: Sójové bôby edamame blanšírujeme v osolenej vode, schladíme v ľadovej vode a očistíme od šupiek. Na olivovom oleji opražíme očistenú a na mesiačiky narezanú šalotku, podlejeme vývarom a podusíme asi 10 minút.
  3. Šalotku vyberieme a do výpeku pridáme edamame, varíme asi 5 minút, vidličkou ich pri miešaní popučíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.