Foto: kajusiqq
Mamkin obľubený:):)......Moja premiera:)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto pečieme 2 x : | |
5 ks |
|
100 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1/4 balíka |
|
100 g mleté |
|
Kokosová plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
2-2,5 dcl |
|
50 g |
|
50 g |
|
Čokoládová plnka: | |
600 ml |
|
2 ks |
|
350-500 g |
|
3 lyžice |
|
100 g |
|
Poleva: | |
|
|
|
|
|
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto:)
-
2
Žltky si vymiešame s cukrom, do vymiešaného pridáme muku,kakao,orechy prášok do pečivam a tuhý sneh z bielkov:)) Taketo cesto spravíme 2 x:)...
-
3
pečieme pri 180 stupnov asi 15-25 minutiek:)a necháme vychladnúť:)
-
4
Zatiaľ čo sa pečie a chladí pripravíme si plnky:) Najskôr kokosovú:) Cukor s vodou si prevaríme a do vriaceho primiešame kokos ale už nevaríme:).....Hneď do teplého pridáme ceru aj palmarín nech sa rozpustí a necháme vychladnúť:)
-
5
Kakaová plnka: 400 ml mlieka dáme variť s cukrom a v 200 ml si vymiešame 2 zlaté klasy.Do vriaceho prilejeme a bez prestania miešame:)do horúceho pridáme čokoládu a necháme vychladnúť.
-
6
V miske si vyšľaháme heru s asi 3lyžicami práškového cukru a postupne tam prišľaháme čokoládovú zmes.
-
7
Takto vyzerá vyšľahaná:)
-
8
Vychladený korpus trošku oškrabeme a nanesieme naň džem(ja som dala malinový lebo je môj obľúbený.
-
9
Na džem nanesieme polovičku čokoládovej plnky.
-
10
Na čokoládovú plnku nanesieme kokosovú plnku:)
-
11
Na kokosovú plnku znova navrstvíme čokoládovú plnku a druhý korpus tiež troška oškubeme a natrieme džemom.
-
12
Korpus natrený s lekvárom položíme džemovou stranou na čokoládovú plnku.Na asi hodinku zaťažíme.Vrch cesta natrieme maličkou vrstvou čokoladovej plnky ktorá sa nám zvýšila.
-
13
A na túto už konečne poslednú plnku si pripravíme čokoládovu polevu a pokryjeme:) Potom už len narežeme na rezy:)
Páči sa mi, ukladám a na najbližšiu rodinnú oslavu vyskúšam, uberiem tuku a bude maslový, ale to už je jedno, bude určite výborný.
nemám pripomienku, že si použila Heru.
akosi mi nesedí tvoje vysvetlenie, že: "...maslo sa rozlieza, ked je dlhšie na teple a hera to ustojí.!
musím ti oponovať.
každý profesionálny a skúsený cukrár ti povie, že:
1. práve maslo v krémoch sa udrží, udrží v ozdobách tvar, sú krásne hladké, lesklé a neokorajú.
2. to isté platí o masle aj v studenej kuchyni
3. Hera sa používa na pečenie, z umelých tukov sa do krémov používa skôr Helia.
1. je nositeľom chuti
2. plní úlohu spojky a krémovitosti
ale keby si mi vysvetlila v Čokoládovej plnke v surovinách údaj 350 - 500 g Hera. to je dosť veľký rozptyl. prečo ? a ktoré množstvo je potom správne?
tiež sa mi zdá v tvojom zákusku príliš veľa tuku, neriešim druh, ktorý si použila. priložím linka na porovnanie s mojim zákuskom Opitý izidor netradične, je tam neuveriteľných 675 g masla, ale je to na plech o veľkosti 43X37,5 cm. mne sa nezdá tvoj plech až takýto veľký.
hádam by nebolo od veci, keby si napísala veľkosť plechu, v ktorom si piekla. dakujem.
pridávam link na porovnanie.
varecha.pravda.sk/recepty/opity-izidor-netradicne-fotorec...
len sú vyslovene dôvody, kde sa má použiť práve maslo.
vieš, je veľmi užitočné uvádzať veľkosť plechu, lebo každá trúba má iné rozmery svojho vlastného "veľkého plechu" a potom nie je problém prepočítať dávku tvojho zákusku na jeho plech.
aaby som nezabudla, si úžasne šikovná...fandím ti !!! :-)
ešte ťa prosím, keby si mi povedala v tvojej Čokoládovej plnke je údaj 350 - 500 g Hera. ako si to myslela? ktoré množstvo je správne?
dakujem za odpoved.
vlastne ako všetky Tvoje recepty !
Cesto sa pečie 2 x aby bolo rovnomerné
A ďakujem za ostatne komentáre:)