Prezident fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 5. mája 2013
Prezident (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Mamkin obľubený:):)......Moja premiera:)

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto pečieme 2 x :
5 ks
100 g
1 lyžica
1 lyžica
1/4 balíka
100 g mleté
Kokosová plnka:
250 g
200 g
2-2,5 dcl
50 g
50 g
Čokoládová plnka:
600 ml
2 ks
350-500 g
3 lyžice
100 g
Poleva:
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto:)

    Prezident (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žltky si vymiešame s cukrom, do vymiešaného pridáme muku,kakao,orechy prášok do pečivam a tuhý sneh z bielkov:)) Taketo cesto spravíme 2 x:)...

    Prezident (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pečieme pri 180 stupnov asi 15-25 minutiek:)a necháme vychladnúť:)

    Prezident (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ čo sa pečie a chladí pripravíme si plnky:) Najskôr kokosovú:) Cukor s vodou si prevaríme a do vriaceho primiešame kokos ale už nevaríme:).....Hneď do teplého pridáme ceru aj palmarín nech sa rozpustí a necháme vychladnúť:)

    Prezident (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kakaová plnka: 400 ml mlieka dáme variť s cukrom a v 200 ml si vymiešame 2 zlaté klasy.Do vriaceho prilejeme a bez prestania miešame:)do horúceho pridáme čokoládu a necháme vychladnúť.

    Prezident (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske si vyšľaháme heru s asi 3lyžicami práškového cukru a postupne tam prišľaháme čokoládovú zmes.

    Prezident (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá vyšľahaná:)

    Prezident (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladený korpus trošku oškrabeme a nanesieme naň džem(ja som dala malinový lebo je môj obľúbený.

    Prezident (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na džem nanesieme polovičku čokoládovej plnky.

    Prezident (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na čokoládovú plnku nanesieme kokosovú plnku:)

    Prezident (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na kokosovú plnku znova navrstvíme čokoládovú plnku a druhý korpus tiež troška oškubeme a natrieme džemom.

    Prezident (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Korpus natrený s lekvárom položíme džemovou stranou na čokoládovú plnku.Na asi hodinku zaťažíme.Vrch cesta natrieme maličkou vrstvou čokoladovej plnky ktorá sa nám zvýšila.

    Prezident (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A na túto už konečne poslednú plnku si pripravíme čokoládovu polevu a pokryjeme:) Potom už len narežeme na rezy:)

Diskusia k receptu

smajliqa
robievam ho... je vynikajuci,, mnam,,, len keby mi ho tak niekto naserviroval a nemusela som ho robit :)
1x ivet74
sisuk
tento tiež ľúbime, dávno som ho nerobila, ďakujem za pripomenutie. Máš ho krásny
violeta
Krásne sa ti podaril, aj fotka, si hotová cukrárka! :-D
afataga
cokoladova plnka? mne skor pripada ako herova, tri umele tuky v jednom zakusku...radsej uz nejdem dalej pisat co si o tom myslim
zdenka1009
Úvodné foto máš ako od profesionála...postup je výborne nafotený...,kokosová,čokoládová plnka je fajn...hera je vlastná sestra masla...aj ja mám rada takéto zákusky...uložené :-)
vierik
Krásne sa Ti vydaril,a keď zmeníš palmarín a heru za maslo,bude dokonalý...
mata3636
Aj ja si myslím, že je to zbytočne "pretukované". Ja by som do čoko plnky dala 200g masla a tých zvyšných 50g by som dala do kokosu. Dať 500g tuku do plnky zo 6dl mlieka je strašne veľa, podľa mňa cítiť len ten tuk. Ale ked vám tak chutí... Ja len aby kucháročky-začiatočníčky porozmýšľali, čo do tohto koláča ide.
hralka
nechala by som sa teraz ponúknuť aj napriek tukom,každý dáva,čo mu vyhovuje,pekne nafotené,ukladám
sovka62
Zrejme starší recept (že by z novo objavenej maminej receptovej písanky?). Asi preto toľko tuku a asi preto margarín, lebo pred rokmi sme sa nad takýmto receptom nepozastavili, margarín sa považoval za zdravý, maslo bolo nepriateľom.
Páči sa mi, ukladám a na najbližšiu rodinnú oslavu vyskúšam, uberiem tuku a bude maslový, ale to už je jedno, bude určite výborný.
kajusiqq
Ďakujem vám:)......a k tej here používam heru maslova príchuť cenovo sa vyrovnáva kedže jedna stojí 0,95€ a maslo stojí cca 1,25€ takže nejde o to žeby som šetrila dala som ju iba kvôli tomu že maslo sa rozlieza ked je dlhšie na teple a hera to ustojí:)
afataga
tu vobec nejde o moje komentare, ale o to, ze tieto umele tuky su velmi skodlive, najhorsie asi je, ze zapchavaju bunkove steny a nase bunky sa dusia, isto si najdes toho dost na nete, ak mas zaujem
pusta
@kajuisiqq , krásny zákusok.
nemám pripomienku, že si použila Heru.
akosi mi nesedí tvoje vysvetlenie, že: "...maslo sa rozlieza, ked je dlhšie na teple a hera to ustojí.!
musím ti oponovať.
každý profesionálny a skúsený cukrár ti povie, že:
1. práve maslo v krémoch sa udrží, udrží v ozdobách tvar, sú krásne hladké, lesklé a neokorajú.
2. to isté platí o masle aj v studenej kuchyni
3. Hera sa používa na pečenie, z umelých tukov sa do krémov používa skôr Helia.
kajusiqq
@pusta dakujem a dakujem za info:)......naozaj som nevedela pretože minule som robila plnku do ktorej som použila uplne iba maslo a rozliezla sa zatiaľ čo s herou sa mi to nikdy nestalo:(.....tak neviem budem už používať maslo:)
pusta
@kajusiqq , tuk tu spĺňa 2 základné funkci:
1. je nositeľom chuti
2. plní úlohu spojky a krémovitosti
ale keby si mi vysvetlila v Čokoládovej plnke v surovinách údaj 350 - 500 g Hera. to je dosť veľký rozptyl. prečo ? a ktoré množstvo je potom správne?
tiež sa mi zdá v tvojom zákusku príliš veľa tuku, neriešim druh, ktorý si použila. priložím linka na porovnanie s mojim zákuskom Opitý izidor netradične, je tam neuveriteľných 675 g masla, ale je to na plech o veľkosti 43X37,5 cm. mne sa nezdá tvoj plech až takýto veľký.
hádam by nebolo od veci, keby si napísala veľkosť plechu, v ktorom si piekla. dakujem.
pridávam link na porovnanie.

 varecha.pravda.sk/recepty/opity-izidor-netradicne-fotorec...
1x ivet74
kajusiqq
Piekla som vo veľko plechu o veľkosti 35x25. Normálny klasický veľký
pusta
@kajusiqq , či použiješ maslo alebo umelý tuk, to je vec toho, čo ty sama preferuješ. nie je to preto, že maslo sa "rozlieza" :-)
len sú vyslovene dôvody, kde sa má použiť práve maslo.
pusta
kajusoqq, dakujem ti za odpoved. vždy sa pýtam na veľkosť plechu, lebo už sa mi stalo, že mi zákusok nevyšiel, ako autorovi práve pre tento rozdiel.
vieš, je veľmi užitočné uvádzať veľkosť plechu, lebo každá trúba má iné rozmery svojho vlastného "veľkého plechu" a potom nie je problém prepočítať dávku tvojho zákusku na jeho plech.
aaby som nezabudla, si úžasne šikovná...fandím ti !!! :-)
pusta
@kajusiqq , to je naozaj veľký rozdiel vo veľkosti plechov.
ešte ťa prosím, keby si mi povedala v tvojej Čokoládovej plnke je údaj 350 - 500 g Hera. ako si to myslela? ktoré množstvo je správne?
dakujem za odpoved.
jogal
Robím podobný, len s minimálnymi obmenami a je to náš najobľúbenejší sviatočný koláčik. Na kritikov sa vykašli a prajem veľa takýchto skvelých výtvorov.
dejna42
koláčik vyzerá nádherne a komu sa zdá, že je tam veľa tuku, nech si upečie nejaké keksy, ja používam výhradne maslo ale je to každého osobná vec aký tuk použije, veď koľko ľudí, toľko chutí, si fakt šikovná, ja v tvojom veku som vedela tak maximálne palacinky :-)))
lianka
Je to výborný receptík. Podobný som robila na veľkú noc. Ja mám tiež dosť receptov, kde ide 3 dcl šťavy alebo mlieka, zlatý klas, cukor a jedno maslo alebo margarín. Takže keď má kašičku zo 6 dcl mlieka, t.j. je to zdvojnásobené tak aj tuku pridala dvojnásobne. V tom má @ Kajusiq pravdu, že margarín má hustejšiu konzistenciu, teda lepšie drží.
astheart
Nějak mi nedošlo, proč mám ten piškot péci dvakrát..... Prosím o vysvětlení.
jerica
K tomu niet čo dodať = Krásna práca :-) KK !
vlastne ako všetky Tvoje recepty !
kajusiqq
Heru pridávame od 350-500 podľa toho koľko plnky potrebujeme
Cesto sa pečie 2 x aby bolo rovnomerné
A ďakujem za ostatne komentáre:)
angiek
recept som si ulozila. pri najblizsej sviatocnej prilezitosti upeciem, priznam sa aj ja radsej davam heru ako maslo, v podstate kazdy tam da co chce..na recepte to nic nemeni
milka21
na nete som si pozrela vela receptov na prezidentske rezy, ale ukladam si ,,prezidenta,, od 18 rocnej Trebisovcanky...je jasny, prehladny, vsetko ostatne je na sikovnosti gazdinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia