Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Prevrátený jablkový blonďák fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 23. apríla 2022
Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept)
Foto: helena10

Ešte máme jablká z minuloročnej úrody, tak som upiekla ďalší výborný jablkový krémový koláč.

Suroviny

Jablková zmes:
8 ks stredne veľké
75 ml tekutá
2 PL
Cesto:
150 g
1 bal.
3 ks
1 dl
1 dl teplá
130 g
130 g
1 bal.
Vanilkový krém:
2 dl studené
1 PL
65 g (Dr. Oetker)
125 g
Na ozdobu:
Na vymastenie formy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené nastrúhané jablká dochutím zostatkom vymiešanej tekutej citrónovej polevy (z chladničky od veľkonočného pečenia) a kokosom. Každý si dochutí podľa seba. Jablkovú zmes rozložím rovnomerne na maslom natretý papier na pečenie vystlaný vo forme 20 x 30 cm. Cesto si pripravím vyšľahaním vajec, cukrov, potom pridávam po troche oleja, vody a múky s kypriacim práškom.

    Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablkovú zmes zalejem cestom. Formou párkrát buchnem o pracovnú dosku. Môžete si spraviť aj svoje obľúbené piškótové cesto. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou. Koláč nechám vychladnúť.

    Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený a vychladnutý koláč prevrátim do väčšej formy, aby boli jablka hore - na vrchu koláča. Pripravím si podľa návodu krémovú plnku. Vo vyššej miske mixérom vyšľahám studené mlieko, práškový cukor a krémovú vanilkovú práškovú náplň. Pridám maslo a ešte prešľahám.

    Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vychladnutom prevratenom koláči orežem okraje. Na jablká rozotriem vanilkovú plnku. Koláč nechávam v chladničke minimálne 4 hodiny, aby stuhol krém. Potom prevrateného jablkového blonďáka ozdobím, aby sa nám ľúbil a chutil. Nakrájam a koštujeme.

    Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, vtipný název koláčika, skvělé suroviny, postup i fotečky. Ke kafíčku jako stvořené.
helena10
@haji , ďakujem za milý komentár. Použila som aj nejaké zostatky surovín od veľkonočného pečenia. Upravila som si môj starší recept - názov som mu dala vlastný. 😁 Ku káve dnes ešte sa Ti ujde. 🤗


Zaujímavé video z archívu TV Varecha