Jablkový zákusok

Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ešte máme jablká z minuloročnej úrody, tak som upiekla ďalší výborný jablkový krémový koláč.

Suroviny

Postup

  1. Očistené nastrúhané jablká dochutím zostatkom vymiešanej tekutej citrónovej polevy (z chladničky od veľkonočného pečenia) a kokosom. Každý si dochutí podľa seba. Jablkovú zmes rozložím rovnomerne na maslom natretý papier na pečenie vystlaný vo forme 20 x 30 cm. Cesto si pripravím vyšľahaním vajec, cukrov, potom pridávam po troche oleja, vody a múky s kypriacim práškom.
  2. Jablkovú zmes zalejem cestom. Formou párkrát buchnem o pracovnú dosku. Môžete si spraviť aj svoje obľúbené piškótové cesto. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou. Koláč nechám vychladnúť.
  3. Upečený a vychladnutý koláč prevrátim do väčšej formy, aby boli jablka hore - na vrchu koláča. Pripravím si podľa návodu krémovú plnku. Vo vyššej miske mixérom vyšľahám studené mlieko, práškový cukor a krémovú vanilkovú práškovú náplň. Pridám maslo a ešte prešľahám.
  4. Na vychladnutom prevratenom koláči orežem okraje. Na jablká rozotriem vanilkovú plnku. Koláč nechávam v chladničke minimálne 4 hodiny, aby stuhol krém. Potom prevrateného jablkového blonďáka ozdobím, aby sa nám ľúbil a chutil. Nakrájam a koštujeme.