Jablkový zákusok
Prevrátený jablkový blonďák (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Ešte máme jablká z minuloročnej úrody, tak som upiekla ďalší výborný jablkový krémový koláč.
Postup
- Očistené nastrúhané jablká dochutím zostatkom vymiešanej tekutej citrónovej polevy (z chladničky od veľkonočného pečenia) a kokosom. Každý si dochutí podľa seba.
Jablkovú zmes rozložím rovnomerne na maslom natretý papier na pečenie vystlaný vo forme 20 x 30 cm.
Cesto si pripravím vyšľahaním vajec, cukrov, potom pridávam po troche oleja, vody a múky s kypriacim práškom.
- Jablkovú zmes zalejem cestom. Formou párkrát buchnem o pracovnú dosku. Môžete si spraviť aj svoje obľúbené piškótové cesto.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou. Koláč nechám vychladnúť.
- Upečený a vychladnutý koláč prevrátim do väčšej formy, aby boli jablka hore - na vrchu koláča.
Pripravím si podľa návodu krémovú plnku. Vo vyššej miske mixérom vyšľahám studené mlieko, práškový cukor a krémovú vanilkovú práškovú náplň. Pridám maslo a ešte prešľahám.
- Na vychladnutom prevratenom koláči orežem okraje. Na jablká rozotriem vanilkovú plnku.
Koláč nechávam v chladničke minimálne 4 hodiny, aby stuhol krém.
Potom prevrateného jablkového blonďáka ozdobím, aby sa nám ľúbil a chutil. Nakrájam a koštujeme.