Prepelička na tekvicovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, bobkového listu a vetvičky tymianu. Prepeličky v ňom marinujeme šesť hodín. Potom ich vyberieme a opláchneme. Rúru rozohrejeme na 120 0C. Kačaciu masť roztopíme, vložíme do nej cesnak, marinované prepeličky a varíme v rúre hodinu.
  2. Tekvicu prerežeme napoly, vyberieme semiačka. Položíme ju na plech, osolíme, koreníme a položíme na ňu vetvičku tymianu. Prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre 30 minút. Po upečení vyškriabeme dužinu a zmixujeme ju. Zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením. Môžeme ešte dochutiť omáčkou zo šafranu a citrónovej trávy.