Pagáčiky
Prekladané pagáčiky
Autor receptu: mojaradost
Výborné ľahučké pagáčiky:))
50 porcií |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Z časti vlažného mlieka, 1 kávovej lyžičky kryštálového cukru, trochu múky a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť 10 - 15 minút.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej, vajíčka, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. V prípade potreby, ak je cesto husté, prilejeme ešte mlieko.
- S cestom hneď pracujeme. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, po celom povrchu postrúhame Ceru z chladničky, trochu utlačíme, preložíme na tretiny a znovu na tretiny. Prikryjeme utierkou a necháme postáť 30 minút. Rozvaľkáme, znovu preložíme a necháme postáť znovu 30 minút. Zopakujeme ešte 1x.
- Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a menšou okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme tvrdým strúhaným syrom, sezamom, rascou, podľa chuti. Necháme podkysnúť.
- Upečieme pri teplote 200 °C, čas podľa potreby. Údaje sú orientačné.
Dobrú chuť!