Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke fotorecept
Foto: izabella929
Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú omeletku.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
čerstvé |
|
1 PL |
|
1 ks väčšia |
|
štipka |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
Na omeletu: | |
3 ks |
|
3 PL čerstvá |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Takéto krásne dubáky som dostala, úplne zdravé, bez poškodenia.
-
2
Očistila som ich a umyla a nakrájala. Ešte aj ten najväčší klobúk je úplne čistý.
-
3
Nakrájala a pripravila som si cibuľu.
-
4
Masť som dala do rajnice rozohriať, pridala som štipku celej rasce a potom nakrájanú cibuľu a opiekla.
-
5
Do rajnice som dala zovrieť vodu, dubáky som vložila do vriacej vody, poobracala vareškou a vypla. Potom som ich scedila a nechala odkvapkať.
-
6
Pridala som ich k cibuli.
-
7
A ochutila - soľ, mleté čierne korenie a štipka červenej mletej papriky.
-
8
Pomaly som ich pražila 20 min. K hotovým som napokon pridala trošku umu, premiešala, ale už nevarila.
-
9
Pripravila som si omeletku: Vajcia som zmiešala s nasekanou petržlenovou vňaťkou, osolila, okorenila.
-
10
Maslo som nechala rozohriať.
-
11
Vajcia som vyliala a upiekla omeletu.
-
12
Hotové dubáky som uložila na omeletu a podávala s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Zajtra sa chystam nazbierat a rada by som skusila.