Langoše

Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

K babke došla dcéra a chválila sa, aký dobrý recept má na osúchy, lepší recept vraj ešte nemala...

14
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kilo hladkej múky nasypeme do misy, osolíme dvomi lyžičkami soli, pridáme dve štipky celej rasce a premiešame.
  2. 400 ml vlažného mlieka osladíme trochou cukru, nadrobíme jednu kocku kvasníc a prikryté necháme na teplom mieste, aby nám kvások nabehol.
  3. Do pripravenej múky nalejeme 400 ml sódy, nabehnutý kvások a cesto vymiešame. Potom ho necháme pod perinou 45 minút nakysnúť.
  4. Nakysnuté cesto na pomúčenej doske upravíme do valca a cesto rozdelíme na 13 - 15 kúskov. Každý jeden kúsok trochu prepracujeme v ruke a odložíme ho na naolejovaný plech, zakryjeme utierkou a necháme znovu nakysnúť po dobu 15 minút.
  5. V kastroli necháme rozohriať liter oleja. Naolejovanými rukami ponaťahujeme jeden z nakysnutých bochníčkov a po jednom ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán.
  6. Vysmažený osúch - posúch - langoš necháme trochu vychladnúť, natrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, ďalšie ingredience sú už na vašej chuti, my sme si pokvapkali tatárskou a posypali strúhaným syrom.
  7. Boli skvelé... DOBRÚ CHUŤ