Langoše
Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
K babke došla dcéra a chválila sa, aký dobrý recept má na osúchy, lepší recept vraj ešte nemala...
14 porcií |
90 minút príprava |
Postup
- Kilo hladkej múky nasypeme do misy, osolíme dvomi lyžičkami soli, pridáme dve štipky celej rasce a premiešame.
- 400 ml vlažného mlieka osladíme trochou cukru, nadrobíme jednu kocku kvasníc a prikryté necháme na teplom mieste, aby nám kvások nabehol.
- Do pripravenej múky nalejeme 400 ml sódy, nabehnutý kvások a cesto vymiešame. Potom ho necháme pod perinou 45 minút nakysnúť.
- Nakysnuté cesto na pomúčenej doske upravíme do valca a cesto rozdelíme na 13 - 15 kúskov. Každý jeden kúsok trochu prepracujeme v ruke a odložíme ho na naolejovaný plech, zakryjeme utierkou a necháme znovu nakysnúť po
dobu 15 minút.
- V kastroli necháme rozohriať liter oleja. Naolejovanými rukami ponaťahujeme jeden z nakysnutých bochníčkov a po jednom ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán.
- Vysmažený osúch - posúch - langoš necháme trochu vychladnúť, natrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, ďalšie ingredience sú už na vašej chuti, my sme si pokvapkali tatárskou a posypali strúhaným syrom.
- Boli skvelé... DOBRÚ CHUŤ