Posúch Grosso špeciál

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15-18 minút
príprava
8-10 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí, roztiahneme ich na asi 17 cm kruh, potrieme drvenými paradajkami a rovnomerne poukladáme nakrájanú šunku, šampiňóny, kukuricu, kapiu, klobásu a cibuľu.
  2. Potom roztiahneme druhé cesto a položíme ho navrch. Okraje postláčame prstami, aby sme spojili cesto.
  3. Na vymastený plech dáme piecť do rúry na 250 stupňoch na 8-10 minút.
  4. Základné cesto na pizzu: Do vlažného mlieka (100 ml) pridáme droždie a cukor. Múku dáme do misy a prídáme soľ, kvások a vodu a dobre premiesime. Na koniec pridáme olej a ešte raz premiesime cesto. Necháme kysnúť asi 15 minút.