Posúch Grosso špeciál
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15-18 minút príprava |
8-10 minút na 250 °C |
Postup- Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí, roztiahneme ich na asi 17 cm kruh, potrieme drvenými paradajkami a rovnomerne
poukladáme nakrájanú šunku, šampiňóny, kukuricu, kapiu, klobásu a cibuľu.
- Potom roztiahneme druhé cesto a položíme ho navrch. Okraje postláčame prstami, aby sme spojili cesto.
- Na vymastený plech dáme piecť do rúry na 250 stupňoch na 8-10 minút.
- Základné cesto na pizzu:
Do vlažného mlieka (100 ml) pridáme droždie a cukor. Múku dáme do misy a prídáme soľ, kvások a vodu a dobre premiesime. Na koniec pridáme olej a ešte raz premiesime cesto. Necháme kysnúť asi 15 minút.
|