Pošírovaný losos so zelerovou kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie, osolíme a okoreníme a veľmi pomaly varíme v kokosovej várke asi 15 minút.
  2. Zeler so zemiakmi nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Zeleninu precedíme a rozšľaháme so smotanou a maslom. Hráškové struky očistíme a oblanžírujeme v osolenej vode, takto pripravené struky urestujeme na masle.
  3. Náš tip: Kokosové mlieko je krémová kvapalina získaná z nastrúhanej čerstvej dužiny kokosového orechu. Niekedy sa tak označuje aj zmes vlastnej šťavy z kokosového orecha a jemne rozomletej dužiny.