Poriadny domáci hamburger

lali87 - fotkalali87, 26. mája 2014
Poriadny domáci hamburger
Foto: lali87

Konečne som po dlhšom čase opäť vytiahol gril a toto som na ňom vyčaroval :)

4
porcie

Suroviny

500 g
100 g
4 plátky
1 ks
1 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Priznám sa, že sa mi nechcelo piecť nejakú žemľu, tak som si ich kúpil. Tie kupované sú dokonca trochu aj sladké, s nimi mi to chutí trochu viac.

  2. 2

    Hovädzie mäso som si pomlel, pridal trošku soli, čierneho korenia, chilli a cesnaku. Vytvaroval som si z neho placky, asi tak centimeter hrubé a väčšie ako žemle, nech sa mi mäso nestratí, keď sa spečie. Slaninu odporúčam piecť v trúbe tak, že ju dáte na papier, na slaninu dáte ďalší papier a zaťažíte plechom alebo napr. miskou...

  3. 3

    Ako si spravíte poschodia už nechám na Vás, ja som dal na spodnú žemľu sladkú chilli omáčku, syr cheddar, slaninu, mäso, opäť slaninu, cibuľové krúžky, trošku tatárskej omáčky a ľubovoľný šalát, prikryjete vrchom žemle.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
ty si riadny carodejnik, neodmietla by som, len som nepochopila, naco take tiatre s tou slaninou? ma to nejaky vyznam, alebo aby ti neoprskala pol kuchyne?
To foto môže ísť rovno do reklamy, veľmi lákavý hamburger.
@ubka. pozrela som si video, učinená hrôza. Keď začala bublinkovať káva, zasmiala som sa: Amarouny!
hamburger - jes. pekný, určite aj chutný, foto priam na zahryznutie. robievala som ich často synom, keď boli v puberte. nosili si aj na desiate tzv. americké hotdogy, čís- i hamburgery, ich kamaráti sa tým chodili k nám živiť a ich matky ma neznášali lebo ich synovia žiadali, aby im to doma tiež spravili a odôvodňovali to argumentom: a teta jana môže?
čo sa týka videa, česi majú také "řčení" (ospravedlňujem sa, nie je to ani trochu slušné, dúfam, že cenzúra to predýcha, zas až taká hrôza to nie je): no to mně poser! to nech mi niekto ponúkne, zabijem ho mimoriadne brutálnym spôsobom.
Dal by som si. Fajnove foto! Ked sa dostanem k robeniu hamburgeru, maso robim este hrubsie, aby sa dalo urobit medium. A syr ide nad maso! Ma to svoj dovod-stava z masa sa moze vpit do zemle (namiesto toho aby stekala po syre) a syr sa teplom, ktore stupa z masa lepsie rozpusti.
@chutimi Uff, priznám sa, že už neviem ktorá časť kravy to bola, väčšinou mám domáce mäso, takže čo chladnička dala, ale radšej nech je tam aj trochu tlstého, úplne chudé na to nepoužívam...
@afataga Hlavne kvôli tomu, aby som neoprskal celú kuchyňu, ale aj kvôli tomu, aby ostali pekné rovné plátky slaniny ( to je ale iba druhoradé, ak je niekto už veľmi hladný :D )
Dievčatá, ale veď to je hračka!!! :-))) Pozrite tú veľkosť, je to niečo ako naša plastelína alebo modurit. A @ampara má v podstate pravdu, je to tak trochu "mladý chemik"... Je to lepšie ako by sedeli pri počítači...

Pridaj komentár k receptu: