Poriadny domáci hamburger

Autor receptu: lali87

Konečne som po dlhšom čase opäť vytiahol gril a toto som na ňom vyčaroval :)

4
porcie

Postup

  1. Priznám sa, že sa mi nechcelo piecť nejakú žemľu, tak som si ich kúpil. Tie kupované sú dokonca trochu aj sladké, s nimi mi to chutí trochu viac.
  2. Hovädzie mäso som si pomlel, pridal trošku soli, čierneho korenia, chilli a cesnaku. Vytvaroval som si z neho placky, asi tak centimeter hrubé a väčšie ako žemle, nech sa mi mäso nestratí, keď sa spečie. Slaninu odporúčam piecť v trúbe tak, že ju dáte na papier, na slaninu dáte ďalší papier a zaťažíte plechom alebo napr. miskou...
  3. Ako si spravíte poschodia už nechám na Vás, ja som dal na spodnú žemľu sladkú chilli omáčku, syr cheddar, slaninu, mäso, opäť slaninu, cibuľové krúžky, trošku tatárskej omáčky a ľubovoľný šalát, prikryjete vrchom žemle.
  4. Dobrú chuť :)