Popara (fotorecept)

Autor receptu: denyany

Poznáte? Možno pod iným názvom. Toto jedlo varievala svokra a nevedeli sa ho dojesť. Ja ho robievam manželovi občas, tak ako dnes, keď som upratovala mrazák a našla som tam zamrazené zvyšky chleba. Najlepšie je použiť 2-3dňový.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny: chlieb, slaninu a syr.
  2. Chlieb nakrájame na kocky asi 3x3cm. Syr pokrájame na menšie kocočky, asi 1x1cm.Syr môžte použiť, aký máte, chcete, ja som raz kombinovala aj s taveným- 2 trojuholníčky sa povaľovali dlhšie v chladničke, tak som ich použila. Slaninu tiež na kocočky, ako to robievate napr. na halušky.
  3. Teraz na dno nádoby, v ktorej vlastne dokončíme celé jedlo, dáme vrstvu chleba, jemne posolíme( myslíme na to, že slanina i syr slané už sú, tak aby sme to vo finále nemali presolené. Radšej dosoliť na tanieri.) Na chlieb pár kociek syra a takto pokračujeme, kým máme suroviny. Na vrchu by mal byť chlieb..
  4. Slaninu vyškvaríme. Vodu dáme variť.
  5. Chlieb so syrom zalejeme vriacou vodou a prikryjeme pokrievkou. Počkáme 3-4 minúty a pozrieme, či chlieb je všetok nasiaknutý. Môžme aj premiešať. Chlieb by mal byť vlhký, syr by sa mal ťahať. S tou vodou opatrne! Niekedy vznikne takmer kaša, ak je vody viac. Ale závisí to aj od kvality chleba. Ak je to málo vlhké, pridáme ešte trocha vody a počkáme.
  6. Nakoniec primiešame vyškvarenú slaninku aj s výpekom a môžme jesť. Jedlo nevyzerá veľmi vábne, niekedy aj tak, akoby už raz konzumované bolo. Ale ak niekto skúsi, tak dajte vedieť, ako chutilo.
  7. Fotila som prvý raz, tak sorry za tie fotky. Ale zistila som, že ma to ani nejak nebaví. Radšej varím.-;)