Pomarančový džem

Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala som ich a urobila z nich džem. Pridala som aj hrušky, ktoré mi v košíku prezreli.

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pomaranče som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som aj hrušky. Všetko som zasypala cukrom. Na 1 kg ovocia počítam vždy 600 g cukru. Čistého ovocia bolo 480 g a hrušky 200 g, tak som všetko zasypala 500 g cukrom a nechala som presladzovať 24 hod.
  2. Potom som ovocie preložila do rajnice a varila som 15 min, pridala som šťavu z citrónov, vanilkový cukor a všetko nechala povariť. Pridala som želírovací cukor a ešte 5 minút povarila a nalievala som do čistých pohárov. Zatvorené poháre som obrátila po naplnení hore dnom na 10 min. Pred plnením som urobila skúšku na tanieriku.
  3. Prajem dobrú chuť.