Pomarančový zákusok
Pomarančové viedenské rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný zákusok na každú príležitosť* pripravíte podľa môjho
receptu, ktorý tentoraz veľmi potešil môjho vnúčika Deniska k 15.
narodeninám...
30 porcií |
50-55 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny.
- Do žĺtkového základu pridáme striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi na nízkych otáčkach mixéra.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta.
- Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier na pečenie, vrch a boky korpusu upravíme a prenesieme ho opäť do formy.
- Suroviny na pomarančovú náplň, džús pomarančový alebo džús v prášku s pomarančovou príchuťou spojíme s vodou a dáme zohrievať do hrnca. V troche tekutiny rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do hrnca, uvaríme hustú pomarančovú náplň.
- Korpus pokvapkáme džúsom nalejeme horúcu pomarančovú náplň a necháme vychladnúť.
- Vložíme do chladničky stuhnúť. Pripravené suroviny na smotanovú náplň.
- Kyslú smotanu, mascarpone, práškový cukor zmiešame spolu. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha, po častiach pridávame zmiešanú kyslú smotanu s mascarpone. Zľahka premiešame.
- Na pomarančovú vrstvu rozotrieme smotanovú náplň a uhladíme. Piškóty namáčame do džúsu a rozložíme na smotanovú náplň.
- Pokvapkáme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
- Pokrájame na rezy, kocky. Ochutnávka... Dobrú chuť.