Pomarančový zákusok

Pomarančové viedenské rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný zákusok na každú príležitosť* pripravíte podľa môjho receptu, ktorý tentoraz veľmi potešil môjho vnúčika Deniska k 15. narodeninám...

30
porcií
50-55 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny.
  2. Do žĺtkového základu pridáme striedavo olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi na nízkych otáčkach mixéra.
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta.
  4. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút.
  5. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier na pečenie, vrch a boky korpusu upravíme a prenesieme ho opäť do formy.
  6. Suroviny na pomarančovú náplň, džús pomarančový alebo džús v prášku s pomarančovou príchuťou spojíme s vodou a dáme zohrievať do hrnca. V troche tekutiny rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do hrnca, uvaríme hustú pomarančovú náplň.
  7. Korpus pokvapkáme džúsom nalejeme horúcu pomarančovú náplň a necháme vychladnúť.
  8. Vložíme do chladničky stuhnúť. Pripravené suroviny na smotanovú náplň.
  9. Kyslú smotanu, mascarpone, práškový cukor zmiešame spolu. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha, po častiach pridávame zmiešanú kyslú smotanu s mascarpone. Zľahka premiešame.
  10. Na pomarančovú vrstvu rozotrieme smotanovú náplň a uhladíme. Piškóty namáčame do džúsu a rozložíme na smotanovú náplň.
  11. Pokvapkáme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
  12. Pokrájame na rezy, kocky. Ochutnávka... Dobrú chuť.