Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou
Autor receptu: sjuz
15 minút príprava |
25/20 minút na 180-200 °C |
Postup- Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať čerstvý rozmarín.
Pečieme pri 180-200 st. C cca 25-35 minút, podľa typu rúry.
- Kým sa pečie zelenina, pripravíme si marinádu na mäso:
Džem premiešame zo soľou, korením, octom a s nastrúhanou kôrou z pomaranča a ak nemáme pomarančový džem tak aj so šťavou z jedného pomaranča. Mäso naložíme do marinády, a po cca 20 minútach pečenia zeleniny pridáme k zelenine alebo zvlášť do iného plechu či inej nádoby v ktorej pečieme mäso. Dopekáme cca 20 minút. Nakoniec môžeme zapiecť grilom.
Mäsko musí zostať vnútri šťavnaté, nesmie vyschnúť.
- Upečená zelenina:
(zemiaky som pridala pre syna, ten nemá delenú :))
|