Pomarančové kuracie prsia s pečenou zeleninou

Autor receptu: sjuz

15 minút
príprava
25/20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Zeleninu očistíme, a dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať čerstvý rozmarín. Pečieme pri 180-200 st. C cca 25-35 minút, podľa typu rúry.
  2. Kým sa pečie zelenina, pripravíme si marinádu na mäso: Džem premiešame zo soľou, korením, octom a s nastrúhanou kôrou z pomaranča a ak nemáme pomarančový džem tak aj so šťavou z jedného pomaranča. Mäso naložíme do marinády, a po cca 20 minútach pečenia zeleniny pridáme k zelenine alebo zvlášť do iného plechu či inej nádoby v ktorej pečieme mäso. Dopekáme cca 20 minút. Nakoniec môžeme zapiecť grilom. Mäsko musí zostať vnútri šťavnaté, nesmie vyschnúť.
  3. Upečená zelenina: (zemiaky som pridala pre syna, ten nemá delenú :))