Čokoládovo pomarančová roláda fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 13. apríla 2012
7-8 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
80 g
80 g
2 PL vlažná
1 PL
krém:
2 dl
30 g
80 g
2 KL
200 g /hera
1-1,5 dcl
1 ks
čokoládový krém:
100 g
100 g
100 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty zašľaháme spolu.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme hladkú múku a opatrne vmiešame do cesta.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odoberieme trocha hmoty do pohára a primiešame kakao. Ja som mala iba granko, preto sú v ceste aj pupky. Na plech si pripravíme papier na pečenie a tmavú hmotu nanesieme na šablónu.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šablónu dáme opatrne z plechu preč a na vrch nanesieme biele cesto, opatrne rozotrieme a dáme piecť. Po upečení zrolujeme na roládu , necháme vychladnúť.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na krém si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť vo fólii. Po vychladnutí primiešame maslo, alebo heru a dochutíme pomarančovou šťavou a kúskami pomaranča.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Urobíme si karamel z kryštálového cukru, pridáme 1 dl šľahačky, necháme prevariť. Pridáme čokoládu a maslo.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oba krémy zmiešame dohromady, treba dať pozor, aby oba krémy mali rovnakú teplotu. Naplníme vychladnutú roládu, zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájame a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
To som bola zvedavá, ako si tú šachovnicu dokázala. Bála by som sa, že ju tým bielym cestom zozpaprem. Ale efekt je veľký, krásne nazdobené, ako od profesionála.
*TIP: Aby sa spodný vzor uchoval pekný a pri nanášaní vrchného cesta (v tomto recepte bieleho) nechtiac nerozmazal, stačí ho dať na pár minút do mrazničky a vrchné cesto naňho rozotrieť až po tom, čo stuhne. Vzor si tak zachová svoj tvar.
To je niečo nádherné,ten úvodný obrázok -hodný profesionála a tá chuť
aká musí byť...Veľmi sa mi páči tvoja roládka:-)))
Dievčatá veľmi sa teším z vašich komentárov a za každý ďakujem.
@hubata možno sa dá aj vyrobiť šablona, no neviem aky material by si na to použila, musíš tam totižto zachovať určitú hrubku, aby cesto malo kam "vliesť", naprk. ako na laskonky.
@naninka1 tvoj nick mi pripomenul, že takto mi kedysi hovorili moje deti:)) bez tej 1
@katka78 ďakujem za tip, každá rada dobrá, keď sa človek učí.Len asi nemám také veľké šuplíky v mrazáku.
@sladkacokolada , myslela som tento jej tip:

*TIP: Aby sa spodný vzor uchoval pekný a pri nanášaní vrchného cesta (v tomto recepte bieleho) nechtiac nerozmazal, stačí ho dať na pár minút do mrazničky a vrchné cesto naňho rozotrieť až po tom, čo stuhne. Vzor si tak zachová svoj tvar.

Ved aj ty si jej v komentari za ten tip podakovala ;-).

Pridaj komentár k receptu: