Foto: sladkacokolada
na 220 °C
Suroviny
4 ks |
|
80 g |
|
80 g |
|
2 PL vlažná |
|
1 PL |
|
krém: | |
2 dl |
|
30 g |
|
80 g |
|
2 KL |
|
200 g /hera |
|
1-1,5 dcl |
|
1 ks |
|
čokoládový krém: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty zašľaháme spolu.
-
2
Pridáme hladkú múku a opatrne vmiešame do cesta.
-
3
Odoberieme trocha hmoty do pohára a primiešame kakao. Ja som mala iba granko, preto sú v ceste aj pupky. Na plech si pripravíme papier na pečenie a tmavú hmotu nanesieme na šablónu.
-
4
Šablónu dáme opatrne z plechu preč a na vrch nanesieme biele cesto, opatrne rozotrieme a dáme piecť. Po upečení zrolujeme na roládu , necháme vychladnúť.
-
5
Na krém si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť vo fólii. Po vychladnutí primiešame maslo, alebo heru a dochutíme pomarančovou šťavou a kúskami pomaranča.
-
6
Urobíme si karamel z kryštálového cukru, pridáme 1 dl šľahačky, necháme prevariť. Pridáme čokoládu a maslo.
-
7
Oba krémy zmiešame dohromady, treba dať pozor, aby oba krémy mali rovnakú teplotu. Naplníme vychladnutú roládu, zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky.
-
8
Nakrájame a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
aká musí byť...Veľmi sa mi páči tvoja roládka:-)))
@hubata možno sa dá aj vyrobiť šablona, no neviem aky material by si na to použila, musíš tam totižto zachovať určitú hrubku, aby cesto malo kam "vliesť", naprk. ako na laskonky.
@naninka1 tvoj nick mi pripomenul, že takto mi kedysi hovorili moje deti:)) bez tej 1
@katka78 ďakujem za tip, každá rada dobrá, keď sa človek učí.Len asi nemám také veľké šuplíky v mrazáku.
*TIP: Aby sa spodný vzor uchoval pekný a pri nanášaní vrchného cesta (v tomto recepte bieleho) nechtiac nerozmazal, stačí ho dať na pár minút do mrazničky a vrchné cesto naňho rozotrieť až po tom, čo stuhne. Vzor si tak zachová svoj tvar.
Ved aj ty si jej v komentari za ten tip podakovala ;-).