Pomarančová roláda

Pomarančová roláda s kokosom

Autor receptu: palma

16
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predherejeme na 180 stupňov. Plech vysteliemie papierom na pečenie a potrieme Palmarinom.
  2. Cesto: Žĺtky vyšľaháme so 120 g cukru do hustej peny, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku a mandle, jemne premiešame, postupne pridávame a zamiešame sneh. Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňoch. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Plnka: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme strúhanú pomarančovú kôru a šťavu, varíme, pokiaľ krém nezhustne. Do uvareného teplého krému vmiešame Heliu a vyšľaháme hladký krém.
  4. Na cesto natrieme 2/3 krému a opatrne zrolujeme roládu. Povrch natrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Vychladenú roládu nakrájame na približne 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.