Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 11. novembra 2015
Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici (fotorecept)
Foto: mijaita

Kližka pomalená v troubě s jednoduchou a skvělou přílohou. Přílohu uvádím jako veg, je výborná i bez masa a přidávám samostatný recept viz příloha

3
porcie
10 minút
príprava
420 minút
na 80 °C

Suroviny

1/2 kg
1 ks
1/4 ks menší
1 ks stredná nelúpaná (alebo jarná)
2 sušené lístky
Prílohová kukurica:
1 PL
1 ks menšia (alebo jarná cibuľka)
1/2 bal.mrazené
1/2 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do pekáčku nebo vhodného kastrolu na pečení vložím kližku. Celou nebo rozebranou na jednotlivé svalové kousky.Podleju vodou aby kližka byla do 1/3 ponořená. Přidám všechno koření, přiklopím a v troubě pomalím při teplotě 80°C přibližně 7 hodin.

  2. 2

    Hotovou kližku nechám v troubě a začnu dělat kukuřici.

    Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do kastrůlku nebo hluboké pánve dám rozehřát olej. Do rozpáleného dám plnou lžičku kmínu. Když začne praskat, přidám pokrájenou cibuli. Chvilku restuju a přidám na obloučky nakrájenou zelenou papriku a po několika minutách nasypu kukuřici.Několikrát promíchám,osolím, podleju troškou vody a dusím dokud není kukuřice měkká a tekutina vydušená.

    Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maso naplátkuju na talíř, přidám hromádku kukuřice. A je to!

    Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vývar z masa použiju na polívku, na omáčku.

Diskusia k receptu

afataga
no to je neuveritelne, ako take skvele jedlo dokazes pokazit kukuricou :-), maso fakt parada, tu by som asi aj ten maly zeler zniesla, alebo radsej stopkaty trochu, odkedy sa kamaratis s mrkovu?
mijaita
@afataga vis proc? Protoze kukurice mi chutná :-) Navic tenhle recept s kminem, cibuli a paprikou je super. Takze tak a ty si klidne k masu dej co chces, to je taky dobry! :-)
mijaita
@afataga ja mrkev jim, ale jak kdy a jak v cem. Varenou mam rada v polivce, pyre muzu, jen syrovou samotnou nejim. Ale s chlebes s maslem mi chutna.... tak co chces vic ? :-)
1x sracz
tiginko
paráda, ja si to viem predstaviť s čerstvým chrenom a dobrým chlebom. Pekne je vidieť na mäse, ako sa tie glejové časti za ten čas rozglejili
radox1
no ja kazde mäso zatahujem na vysokej teplote,obzvlast ak je v celku.ale velmi rychlo na minime tuku az to dymi a prska,predsa len sa tie pory zatvoria.
mijaita
@radox1 vim ze se to dela, zatahuju kdyz varim gulas nebo jine maso ale u toho pomaleni mě to nejak nenapadlo a svičkovou prošpikovanou naložim do opečené zeleniny a pak druhý den pomalím. Je rozdíl ve šťavnatosti masa zasadni pak?
babidka
Pekny recept , skusim to urobit . Klizku som vzdy iba dusila alebo varila z nej polievku ale teraz jej mam naozaj dostatok a tak je cas aj nieco ine .Aj ja zvyknem maso zatahovat , zda sa mi potom lepsie .S klizkou som to vsak zatial neskusala - mozno je to iba vec chuti , kazdy ma inu predsatvu co je a co nie je dobre .
kukulienka71
aj ja si pochutnávam dva dni teraz na mäsku z nožiny, ja som ho dusila v tlakáči, takže bolo šup-šup:-) nejedla som ešte tak dlho pripravované mäso, ale láka ma vyskúšať, úplne sa rozplýva? príloha je super, za kukuricu ti dávam plus body:-) dobre si to vymyslela.
mijaita
@kukulienka rozpada? Je měkkoulinke a jednou se mi podarilo i maso, ktere bys normalne nikdy neuvarila, tvrde co se rozpada na vlakna co nejdou ukousat, ze zmeklo. Ale pomalila jsem skoro 20 hod :-) bylo ho hodne a potrebovala jsem ho. Vyplatilo se, neverila jsem ze to je jeste mozne. To v tlakaci neudelas.
izabella929
naopak, mne tá kukurica tam vôbec neprekáža, lebo ju mám rada..a páči sa mi táto kombinácia.-)
mijaita
@jjanosik v surovinach k receptu je glejovka (cesky je to kližka). Pojmenovávám (po domluvě s redakcí) recepty česky, ale suroviny jsou slovensky.
bystro
Koľko sedem hodín pečenia?? Prosím kto má skúsenosti s týmto receptom, že to piekol sedem hodín? Má niekto odvahu?
mijaita
@zuzanka1367 neznas pomaly hrnec?  clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas/...

Jenze ja ho nemam, nemam misto a take mi trouba el. vyhovuje vic, je velka. Maso si předěláš, podleješ, přikreješ (na velky kastrol davam plech na pečení) a das do trouby na 70 - 801C a jdes spat nebo nekam pryc :-) Nadherně to voní a je to to nejlepší maso jaké můžeš mít bez obav, že ho spálíš. Zkus guláš třeba !
mijaita
oprava chyb: maso si předděláš a ..... do trouby na 70 - 80°C ..........
zuzanka1367
Raz som robila hovädzie mäso v rúre podľa @radox , bolo to asi 3 hodiny na 120 - 130 stupňov a už vtedy to bol úplne iný chuťový zážitok, ako s kuchty, tak si to tak trochu predstavujem :) pomalý hrniec nemám...
bubaya
Ja osobne radšej bez tej kukurice, ak môžem poprosiť, Tanier mám, Ja som objavila pomaly pečené mäso už asi pred 25 rokmi. Mala som domácu kačku, a kázali mi ju podliať vodou a najprv dusiť, aby nebola tvrdá. Tak som naliala vody, dala rúru na 90 a išla som nakupovať - na hodinku!! do Tesca - ešte sa to volalo ináč. Samozrejme, baba v obchode, prišla som večer, a kačka chudera plávala v pekáči hádam 5 hodín. bola taká mäkká, šťavnatá, voňavá....zaujímavé, že som na to zabudla, mohla som mať svetový patent.:-DDDDDDDDDDDD
mijaita
@bubaya tohle jsou dva recepty v jednom, vyhoda, ne? Tak alespon jsem ti pripomnela skvelou pripravu nejen kachny :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia