Poľovnícka sarma (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Už sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka aj úžasné diviačie mäsko a kadečo iné..tak sme sa rozprávali, potešili, že sa po dlhom čase vidíme a dostala som aj recepty..jeden z nich prídávam takú fajnovú poľovnícku sarmu..

45 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som sa venovala plnke,,,takže som pripravila divinu, ale kombinovala som ju s bravčovým plieckom, aby to nebolo suché...mäsom som umyla ,osušila a pomlela na elektrickom mlynčeku..dosť dlho mi to trvalo,,lebo môj mlynček je taký pán, ktorému to treba najprv pokrájať na malé kúsky, lebo mi odmietne brať mastnejšie a blany..zadrhne sa a musím ho rozoberať..tak som mu prešla cez rozum, pokrájam mäso a melie len sa tak práši..
  2. na panvicu som dala pokrájanú slaninu a pridala som pokrájanú cibuľu,,,všetko som opiekla..pridala som k mletému mäsu..mäso som osolila, okorenila, pridala som štipku mletých borievok..
  3. pridala som umytú ryžu a krúpy jačmenné..
  4. pridala som materinu dúšku a vajce..všetko som zmiešala a nechala , aby sa spojili chute, pokiaľ som si pripravila základ..
  5. pripravila som si listy na balenie...tieto som si dala do kameninového súdka, keď sme tlačili kapustu..
  6. pripravila som si rebrá , kosti a domácu údenú klobásku..
  7. z plnky som robila malé guľky , ukladala na listy a balila..
  8. keď sa mi minula plnka,všetky listy boli zabalené...
  9. a teraz som pristúpila k naplneniu hrnca...na spodok som dala hrsť kapusty a uložila som rebrá..to preto, aby sa sarmy počas varenia neprilepili o dno hrnca..
  10. rebrá som posypala opäť kapustou..uložila som ďalší rad sarmy, posypala kapustou a uložila som kosti a klobásku..
  11. na to som uložila poslednú vrstvu sarmy a posypala kapustou..
  12. poliala som paradajkovým pretlakom..
  13. vrch som osolila, okorenila, pridala mleté borievky, červenú mletú papriku..a napokon bravčovú masť, aby sa paprika rovnomerne roztopila..
  14. Všetko spolu sa varilo 75 minút..potom som vrché dve vrstvy sarmy vybrala do rajnice..v miske som rozmiešala šľahačku s múkou, pridala som do hrnca a nechala prejsť varom...vložila som späť sarmy..ozdobila som opečenou slaninkou...prajem vám dobrú chuť...vynikajúca ..