Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 20. januára 2011
Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept)
Foto: alexdidi

Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.

4
porcie
10 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks, sušené
750 g
1 ks, menší
3cm čerstvý
2 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzí chvost posekáme(najlepšie je však si ho dať posekať už pri kúpe u mäsiara) na malé kúsky, opláchneme a vložíme do 1 1/2l studenej vody.

    Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Privedieme do varu a stiahneme penu.

    Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pór a zázvor očistíme, porežeme na menšie kúsky a spolu s ryžovým vínom pridáme k mäsu. Pod pokrievkou pri miernom ohni varíme asi 2 hodiny až je mäso mäkké.

    Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám polievka varí, namočíme si huby šitake do studenej vody. Keď už je mäso mäkké, vyberieme pór a ďumbier, vložíme namočené huby a varíme ešte 20 minút. Osolíme, okoreníme a podávame.

Diskusia k receptu

jerica
chvost z býka stará klasika "vývar" , ale kto má rád huby a ďumbier určite si s chuťou zgustne oblížprst:-))
sjuz
mňam mňam, mám taký v mraziaku...:), popremášľam, čo z neho:)
sovka62
Žienky a kde sa dostanete po volský chvost? Nevidela som ho vari tridsať rokov a veru lepšiu polievku ako z neho som v živote nejedla.
evanaaa
Na hovädzí - neviem,či od vola - chvost si matne spomínam z čias mojej mladosti, vtedy ho bolo u mäsiara bežne dostať, teraz je to pochutina bežne nedosažiteľná - prečo? Možno aj preto, že chvost je jeden na vola a tých, čo naň čakajú( hlavne mäsiari), je viac.
honestka
tu sa predava (vola sa OXtail) bezne, ale stoji skoro tak ako panenka. je posekany na mensie kusy a podavaju ho aj v restike ako specialitu. ja ho pridavam do hov. aj slepacej polievky, musim teda uvarit takto cisty vyvar, lebo vsetko mam (dokonca aj tie cinske lyzicky, hehe).
alexdidi
@sovka62 , poznám tu mäsiara, kde si kadečo, čo nemajú bežne na pulte môžeš objednať a pritom je to za normálnu cenu, dokonca mi telefonicky oznámi, že už si môžem tovar prísť. Takých u nás asi ešte nie je veľa, však? Takže si to aj patrične vážim. Ináč hov. polievku, aj tú našu klasickú mám tiež najradšej práve z chvosa...i keď niekedy som obľubovala tzv.suš plus špikovú kosť, dnes by to bola veľmi drahá polievka a zo "sušu" robím steaky...nuž, časy a ceny sa menia...o.i. za ten chvost som dala len niečo cez 2 eura za 1 kg.....
alexdidi
Opravujem, náhodou mi prišla pod ruku účtenka, 1.40 eur/1kg...cez 2 eura už stal ten môj celý chvost....
dida99
jedla som teraz nedávno vývar z chvostov a vložka boli celé kúsky špiku, krásne zelené struky hrachu a baby karotka, bola to fantastická polievka