Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ fotorecept
Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks, sušené |
|
750 g |
|
1 ks, menší |
|
3cm čerstvý |
|
2 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hovädzí chvost posekáme(najlepšie je však si ho dať posekať už pri kúpe u mäsiara) na malé kúsky, opláchneme a vložíme do 1 1/2l studenej vody.
-
2
Privedieme do varu a stiahneme penu.
-
3
Pór a zázvor očistíme, porežeme na menšie kúsky a spolu s ryžovým vínom pridáme k mäsu. Pod pokrievkou pri miernom ohni varíme asi 2 hodiny až je mäso mäkké.
-
4
Kým sa nám polievka varí, namočíme si huby šitake do studenej vody. Keď už je mäso mäkké, vyberieme pór a ďumbier, vložíme namočené huby a varíme ešte 20 minút. Osolíme, okoreníme a podávame.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu