Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 20. januára 2011 20:57
Ďalšie recepty »
Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept)Foto: alexdidi

Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.

4
porcie
10 min
príprava
140 min
tepelná úprava

Suroviny

6 ks, sušené
750 g
1 ks, menší
3cm čerstvý
2 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädzí chvost posekáme(najlepšie je však si ho dať posekať už pri kúpe u mäsiara) na malé kúsky, opláchneme a vložíme do 1 1/2l studenej vody.

    Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Privedieme do varu a stiahneme penu.

    Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pór a zázvor očistíme, porežeme na menšie kúsky a spolu s ryžovým vínom pridáme k mäsu. Pod pokrievkou pri miernom ohni varíme asi 2 hodiny až je mäso mäkké.

    Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám polievka varí, namočíme si huby šitake do studenej vody. Keď už je mäso mäkké, vyberieme pór a ďumbier, vložíme namočené huby a varíme ešte 20 minút. Osolíme, okoreníme a podávame.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist