Polievka z kyslej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: pacik

Jednoduchá, ale chutná polievka z domácich surovín ...

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kyslú kapustu dáme do vody, pridáme korenie, bobkový list, trochu osolíme a varíme do mäkka. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a so soľou a troškou rasce uvaríme v druhom hrnci do mäkka a ocedíme. V kastróliku na masti zapeníme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, popražíme, prisypeme červenú papriku, rýchle zamiešame a zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme.
  2. Do mäkkej kapusty pridáme paradajkový pretlak, zásmažku, ak uznáme za vhodné ochutíme troškou kečupu a necháme prevariť.
  3. Potom pridáme uvarené zemiaky. Nevaríme ich v polievke preto, že v kyslom prostredí sa varia neskutočne dlho (ak vôbec zmäknú). Podľa potreby a vlastnej chuti dosolíme a ochutíme cukrom a mletým čiernym korením.
  4. Dobrú chuť ...