Špargľová polievka
Špargľová polievka

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom

bugout - fotkabugout, 22. mája 2021
Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Foto: bugout

Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus so špargľou)... Tak som nazrel do chladničky Zobraziť celý popisOstalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus so špargľou)... Tak som nazrel do chladničky (a mrazničky) a zlepil polievku z dostupných surovín.

Suroviny

Halušky:
1 ks
5 PL
2 PL
 (masť)




Postup

  1. 1

    Nachystáme si cesto na halušky a dáme bokom. Špargľu spracujeme ako vždy. Drevnate časti odlomíme a špičky odkrojíme a dáme bokom. Cibuľu nakrájame na dorobno, mrkvu a špargľu na kolieska a spolu opečieme.

  2. 2

    Zalejeme vývarom a varíme. Uvariť dáme aj drevnaté časti špargle, dodajú chuť. Keď je hotovo, drevnaté časti vyberieme (zvyšok môžeme mierne pomixovať, pôvodne som chcel ale opticky sa mi polievka páčila viac nemixovaná... Tá pekná kombinácia zelenej a oranžovej...). Do polievky dáme špičky zo špargle a halušky (ja cez haluškár) a pár minút ešte povaríme odstavíme a necháme postáť nejakých 15 minút.

  3. 3

    A už len jeme a samozrejme dochutíme podľa preferencií soľ, korenie...

Diskusia k receptu

zahra
Ak ta netlaci cas, skus odpalovane krupicove gulky: V dvoch dl vody a pol dl oleja uvar hustu krupicovu kasu, pridaj sol, korenie, mozes oblubene bylinky a miesaj, kym sa masa neoddeluje od hrnca. Do ciastocne chladnej vmiesaj vajicko. Mokrou rukou vygulaj gulicky ake chces velke a zavar v polievke. Ked vyplavu, su ok.
bugout
@zahra určite vyskúšam. Rôzne závarky do polievok mám rád. Koľko ich z toho množstvá asi je?? Lebo ja polievky robím len pre seba takže cca 5 až 7 dcl, absolútny strop je liter..... Výnimka su Vianoce keď si varím kapustnicu to asi tri litre a jem ju tak vyše týždňa :-))
1x zahra
zahra
@bugout (23.5.2021 11:11)

Ha ha ha, to keby som vedela.:))) preto nedavam recepty, lebo na presnost nemam trpezlivost, ale myslim ze ich bude pre teba akurat. U nas si ich priatelia ziadaju takmer v kazdej polievke.Daj potom vediet.