Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Tofu si nakrájame na kocky, jarnú cibuľku a mrkvu pozdĺžne na menšie kúsky, hlivu na pásiky. Shimeji huby očistíme a rozoberieme.
- Shitake si namočíme vo vode na polhodinu. Po polhodine vyberieme, nakrájame a varíme do zmäknutia asi 20 minút v zeleninovom vývare.
- Vo woku si rozpálime olej a opražíme kocky tofu do zlatista.
- Opečené tofu vyberieme do misy a odložíme bokom.
- V rozpálenom woku opražíme mrkvu, hlivu a shimeji.
- Zalejeme 1,5 l zeleninového vývaru so shitake
- a necháme spolu krátko prevrieť.
- Pridáme omáčku miso - podľa chuti. Ja som použila 4 lyžice. Dochutíme soľou.
- Premiešame. Pridáme tofu a povaríme spolu ďalšiu minútku.
- V závere prihodíme jarnú cibuľku.
- Ázijské rezance si pripravíme podľa návodu a necháme odkvapkať.
- Do misky dáme trochu rezancov, zalejeme zeleninovo-hubovým vývarom a podávame.