Polievka s miso, tofu a hubami (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Tofu si nakrájame na kocky, jarnú cibuľku a mrkvu pozdĺžne na menšie kúsky, hlivu na pásiky. Shimeji huby očistíme a rozoberieme.
  2. Shitake si namočíme vo vode na polhodinu. Po polhodine vyberieme, nakrájame a varíme do zmäknutia asi 20 minút v zeleninovom vývare.
  3. Vo woku si rozpálime olej a opražíme kocky tofu do zlatista.
  4. Opečené tofu vyberieme do misy a odložíme bokom.
  5. V rozpálenom woku opražíme mrkvu, hlivu a shimeji.
  6. Zalejeme 1,5 l zeleninového vývaru so shitake
  7. a necháme spolu krátko prevrieť.
  8. Pridáme omáčku miso - podľa chuti. Ja som použila 4 lyžice. Dochutíme soľou.
  9. Premiešame. Pridáme tofu a povaríme spolu ďalšiu minútku.
  10. V závere prihodíme jarnú cibuľku.
  11. Ázijské rezance si pripravíme podľa návodu a necháme odkvapkať.
  12. Do misky dáme trochu rezancov, zalejeme zeleninovo-hubovým vývarom a podávame.