Nepečený dezert
Pohár „krovka“ s bielou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Mlieko, Salko, vnútro vanilkových strukov a tri štvrtiny kryštálového cukru dáme
spolu povariť. Za stáleho miešania necháme prejsť
varom a potom pomalým tiahnutím varíme asi hodinu,
podľa hustoty. Keď je zmes uvarená, necháme ju
mierne vychladnúť a zašľaháme stuhnuté, na kocky
pokrájané maslo. Keď chceme mať hnedú farbu, na troche
masla s olejom pripravíme karamel a zalejeme mliekom.
- Pripravenú zmes môžeme vyliať na pekáč alebo do
vhodných nádob a necháme zatuhnúť. Pred podávaním
posypeme zvyšným cukrom a flambovacou pištoľou
spravíme krustu. Dekorujeme čerstvým ovocím.
- Pena: Smotanu s cukrom zahrejeme na asi 80 °C,
nesmie zovrieť! Do smotany nalámeme čokoládu a miešame,
kým sa nerozpustí. Do čokoládovej zmesi za stáleho
miešania zapracujeme vaječné žĺtky a necháme
vychladnúť. Z bielkov a zo štipky soli pripravíme tuhý
sneh, ktorý opatrne zamiešame do vychladnutej čokoládovej
zmesi, prelejeme do cukrárskeho vrecka so
špičkou a dáme zatuhnúť do chladničky. Podávame
na zachladený tanier kopčeky z moussu a v sklenenej
nádobe krovky. Ozdobíme sezónnym ovocím.
|