Plnený pečený bravčový bôčik fotorecept

kkaja - fotkakkaja, 6. marca 2011
Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept)
Foto: kkaja

Viem, toto nie je práve najzdravšie jedlo, ale raz do roka ... nikomu neublíži. Ja ho mám rada na studeno s chlebom a uhorkami. Ale dá sa ja teplá verzia so zemiakovou kašou, čalamádou alebo cviklou. Práve tá vraj stiahne mastnotu z jedla.

20 minút
príprava
2,5 hod. minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg, prerastaný
plnka:
4 ks
0,5 kg
4 ks
100 g, strúhaný
 na posypanie
 na podlievanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si urobíme plnku, rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka aby navlhli. Zmiešame s mletým mäsom (namiesto mäsa môžeme pomlieť aj pečienku), vajcami, strúhaným syrom, prelisujeme cesnak - ľubovoľné množstvo a cibuľu, ktorú sme opražili na troche oleja. Ochutíme koreninami, vegetou a soľou.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčový prerastaný bôčik bez kosti - najlepšie koniec umyjeme a položíme na pekáč kožou dolu.. Dobre nasolíme.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostrým nožom urobíme do bôčika hlbokú "kapsu"

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vzniknutej kapsy natlačíme plnku.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Otvor zošijeme alebo spojíme ihlicami, posypeme razcou. Podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 2,5 hodiny, podlievame pivom podľa potreby. V polovici pečenia bôčik prevrátime kožou nahor, nožom opatrne kožu narežeme a ďalej pečieme nezakryté.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ nie je takýto červený.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ancicka
Parááádny.Inšpirácia na veľkú noc.Robievam,chlapi ho majú veľmi radi,hlavne nastudeno.
cica2
fíííha, to je výborná mňamka...kk:))
klaura
toto raz musím urobiť ... a s tým mäskom vo vnútri to je určite výborné ... KK
sovka62
Klasika našej mamy, toho sme voľačo najedli a teraz som naň úplne zabudla. Ďakujem za pripomenutie, až sa mi slinky zbiehajú.
ferino55
Také by som nemal ale vyskúšam to sa nedá len pozerať Raz za čas neodolám
evanaaa
Ešte som bôčik neplnila ale tento, aspoň na obrázku vypadá lákavo.
janger
Ale si mi narobila chute! A moze byt aj castejsie ;-))).
milamila
Plnený bôčik robievam, u nás ide tiež viac na odbyt za studena, a robievam aj s hubovou plnkou a je ozaj vynikajúci, mimochodom krásne nafotené
marcy
veru,chuť plnky je fajnová so sosíkom z mäsa....tiež mám rada na studeno so zeleninou:-)
modrykamen
Pri diéte som už pomaly zabudol na takéto dobroty. Dobrá pripomienka a čo by nie raz za rok.Tiež najradšej za studena.
ferino55
v čerá som ho robil bol na obed dnes studený na raňajky a nemá chybu Mňam
marta5
Aj ja som ho už dávno nerobila,pečiem ho v remoske a je to super.