Plnený pečený bravčový bôčik fotorecept

kkaja - fotkakkaja, 6. marca 2011
Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept)
Foto: kkaja

Viem, toto nie je práve najzdravšie jedlo, ale raz do roka ... nikomu neublíži. Ja ho mám rada na studeno s chlebom a uhorkami. Ale dá sa ja teplá verzia so zemiakovou kašou, čalamádou alebo cviklou. Práve tá vraj stiahne mastnotu z jedla.

20 minút
príprava
2,5 hod. minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg, prerastaný
plnka:
4 ks
0,5 kg
4 ks
100 g, strúhaný
 na posypanie
 na podlievanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si urobíme plnku, rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka aby navlhli. Zmiešame s mletým mäsom (namiesto mäsa môžeme pomlieť aj pečienku), vajcami, strúhaným syrom, prelisujeme cesnak - ľubovoľné množstvo a cibuľu, ktorú sme opražili na troche oleja. Ochutíme koreninami, vegetou a soľou.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčový prerastaný bôčik bez kosti - najlepšie koniec umyjeme a položíme na pekáč kožou dolu.. Dobre nasolíme.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostrým nožom urobíme do bôčika hlbokú "kapsu"

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vzniknutej kapsy natlačíme plnku.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Otvor zošijeme alebo spojíme ihlicami, posypeme razcou. Podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 2,5 hodiny, podlievame pivom podľa potreby. V polovici pečenia bôčik prevrátime kožou nahor, nožom opatrne kožu narežeme a ďalej pečieme nezakryté.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ nie je takýto červený.

    Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ancicka
Parááádny.Inšpirácia na veľkú noc.Robievam,chlapi ho majú veľmi radi,hlavne nastudeno.
cica2
fíííha, to je výborná mňamka...kk:))
klaura
toto raz musím urobiť ... a s tým mäskom vo vnútri to je určite výborné ... KK
sovka62
Klasika našej mamy, toho sme voľačo najedli a teraz som naň úplne zabudla. Ďakujem za pripomenutie, až sa mi slinky zbiehajú.
evanaaa
Ešte som bôčik neplnila ale tento, aspoň na obrázku vypadá lákavo.
milamila
Plnený bôčik robievam, u nás ide tiež viac na odbyt za studena, a robievam aj s hubovou plnkou a je ozaj vynikajúci, mimochodom krásne nafotené
marcy
veru,chuť plnky je fajnová so sosíkom z mäsa....tiež mám rada na studeno so zeleninou:-)
modrykamen
Pri diéte som už pomaly zabudol na takéto dobroty. Dobrá pripomienka a čo by nie raz za rok.Tiež najradšej za studena.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha