Foto: kkaja
Viem, toto nie je práve najzdravšie jedlo, ale raz do roka ... nikomu neublíži. Ja ho mám rada na studeno s chlebom a Zobraziť celý popisViem, toto nie je práve najzdravšie jedlo, ale raz do roka ... nikomu neublíži. Ja ho mám rada na studeno s chlebom a uhorkami. Ale dá sa ja teplá verzia so zemiakovou kašou, čalamádou alebo cviklou. Práve tá vraj stiahne mastnotu z jedla.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si urobíme plnku, rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka aby navlhli. Zmiešame s mletým mäsom (namiesto mäsa môžeme pomlieť aj pečienku), vajcami, strúhaným syrom, prelisujeme cesnak - ľubovoľné množstvo a cibuľu, ktorú sme opražili na troche oleja. Ochutíme koreninami, vegetou a soľou.
-
2
Bravčový prerastaný bôčik bez kosti - najlepšie koniec umyjeme a položíme na pekáč kožou dolu.. Dobre nasolíme.
-
3
Ostrým nožom urobíme do bôčika hlbokú "kapsu"
-
4
Do vzniknutej kapsy natlačíme plnku.
-
5
Otvor zošijeme alebo spojíme ihlicami, posypeme razcou. Podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 2,5 hodiny, podlievame pivom podľa potreby. V polovici pečenia bôčik prevrátime kožou nahor, nožom opatrne kožu narežeme a ďalej pečieme nezakryté.
-
6
Pokiaľ nie je takýto červený.
Diskusia k receptu