Plnený pečený bravčový bôčik (fotorecept)

Autor receptu: kkaja

Viem, toto nie je práve najzdravšie jedlo, ale raz do roka ... nikomu neublíži. Ja ho mám rada na studeno s chlebom a uhorkami. Ale dá sa ja teplá verzia so zemiakovou kašou, čalamádou alebo cviklou. Práve tá vraj stiahne mastnotu z jedla.

20 minút
príprava
2,5 hod. minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobíme plnku, rožky nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka aby navlhli. Zmiešame s mletým mäsom (namiesto mäsa môžeme pomlieť aj pečienku), vajcami, strúhaným syrom, prelisujeme cesnak - ľubovoľné množstvo a cibuľu, ktorú sme opražili na troche oleja. Ochutíme koreninami, vegetou a soľou.
  2. Bravčový prerastaný bôčik bez kosti - najlepšie koniec umyjeme a položíme na pekáč kožou dolu.. Dobre nasolíme.
  3. Ostrým nožom urobíme do bôčika hlbokú "kapsu"
  4. Do vzniknutej kapsy natlačíme plnku.
  5. Otvor zošijeme alebo spojíme ihlicami, posypeme razcou. Podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 2,5 hodiny, podlievame pivom podľa potreby. V polovici pečenia bôčik prevrátime kožou nahor, nožom opatrne kožu narežeme a ďalej pečieme nezakryté.
  6. Pokiaľ nie je takýto červený.