Morčacia roláda
Plnený morčací závin delikates (fotorecept)
Autor receptu: vianni
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na misu.
6 porcií |
40 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájal som mäso na plátky a vyklepal. Osolíme jemne. Sklepol som ho spolu, aby vytvorilo akýsi plát. Musia sa kúsok prekrývať.
- Spojené časti mäsa sú poukladané na alobale. Začneme plniť. Plát mäsa som potrel dijonskou horčicou, na to šunku, nakrájanú papriku, nakrájaný medvedí cesnak aj rozpučené 3 strúčiky cesnaku, z vajec som urobil riedku praženicu a šup na to rozotrieť. Priebežne jemne korením tie vrstvy. Moc to nesolím, pretože aj šunka aj horčica má dosť soli.
- Balím to do toho alobalu, nemám v tom moc zručnosti, tak aj zopár nadávok :), ale je to. Dám pre istotu ešte jednu vrstvu alobalu. Ale, chybička se vloudila, s hrôzou zisťujem, že sa mi to nezmestí do pekáča a tak znovu rozbaliť, rozkrojiť na dve časti a znova zabaliť.
- Na spodok pekáča trochu masla a vývaru a aj pol piva, bude tam aj super šťava. A ešte tie dva strúčiky cesnaku čo ostali. Šup s tým do vykúrenej rúry.
- Pečiem a pečiem, asi hodinu, aj viac, ono sa to vlastne dusí v tom vývare, ale šťavnaté to bude, veď je to poriadne zabalené v alobale. Ak mizne šťava, treba trochu vždy dolievať.
- Po tej hodine to ešte dopekám bez alobalu, aby to
chytilo chrumkavú kôrku. Asi ešte 20-25 minút. Môžeš to nakoniec posypať aj strúhaným syrom aj sezamovými semienkami.
- Robil som k tomu jazmínovú ryžu. S tou šťavou je to super! Tak dobré chutnání, CHROCHT :)