Morčacia roláda

Plnený morčací závin delikates (fotorecept)

Autor receptu: vianni

Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na misu.

6
porcií
40 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nakrájal som mäso na plátky a vyklepal. Osolíme jemne. Sklepol som ho spolu, aby vytvorilo akýsi plát. Musia sa kúsok prekrývať.
  2. Spojené časti mäsa sú poukladané na alobale. Začneme plniť. Plát mäsa som potrel dijonskou horčicou, na to šunku, nakrájanú papriku, nakrájaný medvedí cesnak aj rozpučené 3 strúčiky cesnaku, z vajec som urobil riedku praženicu a šup na to rozotrieť. Priebežne jemne korením tie vrstvy. Moc to nesolím, pretože aj šunka aj horčica má dosť soli.
  3. Balím to do toho alobalu, nemám v tom moc zručnosti, tak aj zopár nadávok :), ale je to. Dám pre istotu ešte jednu vrstvu alobalu. Ale, chybička se vloudila, s hrôzou zisťujem, že sa mi to nezmestí do pekáča a tak znovu rozbaliť, rozkrojiť na dve časti a znova zabaliť.
  4. Na spodok pekáča trochu masla a vývaru a aj pol piva, bude tam aj super šťava. A ešte tie dva strúčiky cesnaku čo ostali. Šup s tým do vykúrenej rúry.
  5. Pečiem a pečiem, asi hodinu, aj viac, ono sa to vlastne dusí v tom vývare, ale šťavnaté to bude, veď je to poriadne zabalené v alobale. Ak mizne šťava, treba trochu vždy dolievať.
  6. Po tej hodine to ešte dopekám bez alobalu, aby to chytilo chrumkavú kôrku. Asi ešte 20-25 minút. Môžeš to nakoniec posypať aj strúhaným syrom aj sezamovými semienkami.
  7. Robil som k tomu jazmínovú ryžu. S tou šťavou je to super! Tak dobré chutnání, CHROCHT :)