Bravčové stehno

Plnený bravčový závitok (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Do stredu plátkov mäsa ukladáme pozdĺžne na kúsky nakrájané párky, slaninu, uhorky, vajcia. Plátky zavinieme, previažeme potravinárskou niťou. Ošúpanú cibuľu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji. V tomto základe krátko opečieme závitky, ktoré sme jemne obalili v hladkej múke.
  2. Mierne podlejeme vodou. Prikryjeme a dusíme v rúre do mäkka. Občas skontrolujeme, mäso obrátime a podlejeme vodou. Keď sú závitky mäkké, vyberieme ich do inej nádoby, odstránime nite. Šťavu dochutíme, precedíme, zjemníme lyžicou masla a závitky ňou zalejeme. Krátko necháme prevrieť.
  3. K závitkom dnes boli varené a s troškou masla popučené zemiaky, kyslé uhorky i domáci jablkový kompót.