Bravčové stehno
Plnený bravčový závitok (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
Do stredu plátkov mäsa ukladáme pozdĺžne na kúsky nakrájané párky, slaninu, uhorky, vajcia. Plátky zavinieme, previažeme potravinárskou niťou.
Ošúpanú cibuľu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji. V tomto základe krátko opečieme závitky, ktoré sme jemne obalili v hladkej múke.
- Mierne podlejeme vodou. Prikryjeme a dusíme v rúre do mäkka. Občas skontrolujeme, mäso obrátime a podlejeme vodou.
Keď sú závitky mäkké, vyberieme ich do inej nádoby, odstránime nite. Šťavu dochutíme, precedíme, zjemníme lyžicou masla a závitky ňou zalejeme. Krátko necháme prevrieť.
- K závitkom dnes boli varené a s troškou masla popučené zemiaky, kyslé uhorky i domáci jablkový kompót.
|