Plnené šišky

Plnené šišky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Potešia všetkých, ktorí majú radi šišky. Pre deti na obed k sýtej polievke.

18-20
porcií
50-55 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto. Do vlažného mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme kvások, zvyšok kryštálového cukru, vanilínový cukor, soľ, vajíčka, žĺtky a nakoniec rozpustené vychladnuté maslo.
  2. Ručne alebo pomocou mixéra vymiesime cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou pohára vykrojíme kolieska. Okraje cesta zľahka potrieme vodou (aby sa nám potom zlepil), do stredu dáme džem alebo lekvár. Spájame džemom naplnené koliesko s kolieskom cesta bez náplne a zľahka pritlačíme.
  5. Pripravené šišky necháme na pracovnej doske trocha nakysnúť. Olej rozpálime, šišky po vložení do oleja zakryjeme papierom na pečenie a vysmážame 2 minúty. Potom šišky obrátime a odokryté smažíme ďalšie 2 minúty do zlatista. Vypražené šišky poukladáme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť...