Plnené papriky s mletým mäsom a ryžou - Пълнени чушки с кайма и ориз (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tak toto je ďalší bulharský recept od mojej svokry, papriky sú v Bulharsku národným jedlom, ale na počudovanie nejedia ich "surové", keď ma videli ako si na raňajky s chlebom dám papriku len pozerali. Tento recept sa dá urobiť aj ako bezmäsitá verzia, len s ryžou a je to vynikajúce aj tak. Na vianoce ich robia ako pôstne jedlo (papriky majú sušené).

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny, papriky umyjeme, vydlabeme, rajčinu ošúpeme.
  2. Rozpustíme si 2 lyžice masti /alebo 3-4 lyž. oleja/ pridáme cibuľu, nadrobno nakrájanú mrkvu a celer a nakoniec pretlačený cesnak. Chvíľu podusíme.
  3. Pridáme ryžu a mleté mäso, ktoré miešaním rozdrvíme a dusíme kým sa zatiahne.
  4. Nakoniec pridáme rajčinu a trocha vody.
  5. Ochutíme soľou, červenou paprikou, čiernym korením, saturejkou /čubricou/ a čerstvou petržlenovou vňaťou.
  6. Papriky naplníme zmesou, konce kde sme plnili namočíme do múky, uložíme na plech, podlejeme do 1/3 vodou a pečieme na 200°C cca 1 hodinu. Počas pečenia otočíme. Podávame s čerstvým chlebom a so zeleninovým šalátom.
  7. Takto sa sušia papriky :)