Plnené papriky s mletým mäsom a ryžou - Пълнени чушки с кайма и ориз (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Tak toto je ďalší bulharský recept od mojej svokry, papriky sú v Bulharsku národným
jedlom, ale na počudovanie nejedia ich "surové", keď ma videli ako si na raňajky s
chlebom dám papriku len pozerali. Tento recept sa dá urobiť aj ako bezmäsitá verzia, len
s ryžou a je to vynikajúce aj tak. Na vianoce ich robia ako pôstne jedlo (papriky majú
sušené).
4-5 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny, papriky umyjeme, vydlabeme, rajčinu ošúpeme.
- Rozpustíme si 2 lyžice masti /alebo 3-4 lyž. oleja/ pridáme cibuľu, nadrobno nakrájanú mrkvu a celer a nakoniec pretlačený cesnak. Chvíľu podusíme.
- Pridáme ryžu a mleté mäso, ktoré miešaním rozdrvíme a dusíme kým sa zatiahne.
- Nakoniec pridáme rajčinu a trocha vody.
- Ochutíme soľou, červenou paprikou, čiernym korením, saturejkou /čubricou/ a čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Papriky naplníme zmesou, konce kde sme plnili namočíme do múky, uložíme na plech,
podlejeme do 1/3 vodou a pečieme na 200°C cca 1 hodinu. Počas pečenia otočíme.
Podávame s čerstvým chlebom a so zeleninovým šalátom.
- Takto sa sušia papriky :)