Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na olivovom oleji. Pridáme slávky, tymian a pretlak, zalejeme vínom. Slávky varíme 5 minút. Scedíme a 150 ml vývaru odložíme. Zatvorené slávky vyhodíme a ostatné vylúpeme.
  2. Plnka: Šalotku a cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky sparíme a odstránime šupku. Papriku ošúpeme škrabkou na zemiaky, čili zbavíme jadier a všetko nakrájame nadrobno. Šalotku a cesnak urestujeme na oleji, pridáme mäso zo sláviek, povaríme, pridáme paradajky, čili a papriku, povaríme a odstavíme.
  3. Vínová omáčka: Nakrájanú šalotku a cesnak urestujeme na olivovom oleji, pridáme víno, odložený vývar z mušlí a zredukujeme na polovicu. Do omáčky pridáme smotanu a ešte zredukujeme. Potom scedíme, osolíme, okoreníme a dáme do formy na pečenie.
  4. Mušľové cestoviny uvaríme v slanej vode. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Mušľové cestoviny naplníme pripravenou plnkou, vložíme do formy, posypeme parmezánom a krátko pečieme, kým sa parmezán neroztopí.