Plnené kávové sušienky
Plnené kávové sušienky

Plnené kávové sušienky

nika168 - fotkanika168, 20. apríla 2017
Plnené kávové sušienky
Foto: nika168

Trošku nostalgicky spomínam na Veľkú Noc, ako sme si pochutnali :D Uvádzam tu polovičnú dávku a vyjde ich aj tak veľmi veľa - záleží Zobraziť celý popisTrošku nostalgicky spomínam na Veľkú Noc, ako sme si pochutnali :D Uvádzam tu polovičnú dávku a vyjde ich aj tak veľmi veľa - záleží aj od toho aké tvary vykrajujete. Ja som vykrajovala koliečka s priemerom 2 cm. Vyšlo ich vyše 65 kusov. Ale veľmi rýchlo miznú, to vám garantujem milí Varecháči :D

65
porcií
10 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g (alebo maslo)
150 g
1 PL
1/2 bal
120 g
2 ks
Krém:
250 g
50 ml (alebo mandľová aróma, rum)
50 g
1 ČL
100 g
Poleva:
 (alebo olej, masla)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vymiesime si múku, cukor, PDP, kávu mletú a maslo /HERU/ , pridáme žĺtky a vypracujeme vláčne hladké cesto. Cesto je ako linecké, takže je potrebné ho dať na pol dňa do chladničky odstáť. Ja dávam aj deň vopred. Vyvaľkáme a povykrajujeme požadované tvary. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 10-13 minút, pozor, rýchlo sa môžu pripáliť. Cesto po upečení je ako sušienkové, ono zmäkne po pár dňoch alebo po naplnení krémom.

  2. 2

    Pripravíme si krém: Maslo zmiešame s práškovým cukrom, primiešame roztopenú mierne vychladnutú bielu čokoládu, rum alebo amareto likér - je to jedno, v oboch prípadoch je krém veľmi lahodný. Pokojne ho môžte dať aj viac, horkosť alkoholu zmierni sladkosť krému. Primiešame mletú kávu a máme hotovo. Dáme do chladničky stuhnúť, naplníme do cukrárenského vrecka nastriekame na sušienky a pozliepame.

  3. 3

    Roztopíme čokoládu a polejeme ováliky, na vrch ozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť :D

Diskusia k receptu

haji
Hned bych ochutnala, protože kávové dortíky jsou nej! Jsi šikulka!
jack
Waau.Ty mi teda dávaš:-D
evanaaa
Káva, čokoláda, orechy - túto kombináciu mám rada. A pekné sú koliečka aj na pohľad......
nika168
Ďakujem vám, veru, ani vy nezaostávate :D klobúk dole. Keď varenie i pečenie baví, niet čo dodať - je to skvelý koníček :D ešte raz ďakujem za reakcie milé dámy a nech sa vám darí :D
danda3
Krásne sušienky, pečiem teraz suché pečivo na svadbu, a asi vyskúšam aj tento Tvoj recept, plnka sa mi veľmi páči, akurát do cesta dám maslo a keď stihnem foto, pridám.
maryannb
Dnes som ich piekla, ale nad cestom som skoro plakala :( Je v recepte správny pomer surovín, lebo to doslova tieklo? Strašne zle sa s tým pracovalo. Dúfam, že plnka vyjde lepšie.
haji
Také to může být i velikost vajec. A pracovat s chladným těstem. Oh, to mi vždy dělá problém, bo mi nejde válení, těsto oteplá... a ještě vykrajovat.. no jedno úskalí za druhým. Hlavně že jsi z toho vyšla v pořádku. Moje nervy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia