Plnená vegie cuketa
Foto: kaatka
Keď máte veľkú cuketu zo záhradky, zbytok ryže, nápad a dopadne to 1 :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslom vymastíme celý plech, na ktorý poukladáme prepolenú, nasolenú cuketu.
- 2
Na masle som osmažila - podusila nakrájané šampiňóny, tie osolíme a okoreníme podľa chuti. Následne som ich vybrala z panvice a opäť na masle osmažila nasekanú cibuľku a cesnak. Po nejakých minútach pridáme nakrájanú papriku, kukuricu, huby - opäť podusíme, ja som ochutila korením zo sušených rajčín od davidkovo koření, predávajú ho na váhu v našom trenčianskom bezobalovom obchodíku :) aby som bola konkrétnejšia tak posielam odkaz, kde sa dá napr. zohnať https://www.valachshop.sk/eshop/davidkovo-korenir/zmesi-korenia/produkt/vege-rajciny-davidkovo-koreniR/ Postupne skúšam viacej koreninových zmesí od "davídka" a neskutočne dokáže dochutiť jedlo :) samozrejme sa dá recept, ktorý uvádzam dochutiť čímkoľvek iným, či už kari alebo niečo čo sa vám tam hodí :)
- 3
Posledný krok je zamiešať do zmesi uvarenú ryžu, prípadne dosoliť podľa potreby, nastrúhať syr parmezánoveho typu, naplniť vydlabané cukety. Určite Vám ostane zmes navyše, tú len voľne uložte na plech k cuketám. Dáme zapekať 15 min na 180 stupňov. Po 15 min pečenia poukladáme plátky syra na vrch cukiet a dáme zapiecť na 230 stupňov 5 min. Každá rura pečie inak, ja som chcela docieliť upečenú ale chrumkavú cuketu a to sa aj podarilo.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu