Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Autor receptu: bambuch
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom čase oprášila a upiekla. Z veľkej rolády ostali štyri kúsky.Chutila.
8 porcií |
90 minút príprava |
75 minút na 180 °C |
Postup
- Deň dopredu si pripravím mäsovú zmes.Mleté mäso zmiešam so šľahačkou/tekutou/pridám nastrúhaný muškátový oriešok,trošku osolím a odložím na 24 hod. do chladu.
- Na potravinársku fóliu si rozotriem odležanú mäsovú zmes do tvaru obdĺžnika.Pomáham si stierkou namočenou v studenej vode.Na mäsovú zmes úhľadne poukladám plátky šunky,plátky syra,surovú/môže byť aj kápia sterilizovaná/červenú papriku,dozdobím zelenou paprikou.Zrolujem pomocou fólie do rolády,ktorú opatrne presuniem na pekáč.Prikryjem alobalom a pečiem cca 45 min.pri teplote 180 C.Po čase teplotu stiahnem na 150 C a dopekám otvorené bez alobalu.Občas polievam vlastnou šťavou z výpeku.
- V šupe uvarené zemiaky prelisujem cez koliečko.Najemno nakrájanú cibuľu spením a pražím do rúžova na masti.Ak je cibuľa opražená,pridám k prelisovaným zemiakom,dochutím soľou.
- Upečenú mäsovú roládu pokrájame na plátky,podávame so zemiakmi,dozdobíme petržlenovou vňaťou,zeleným šalátom,cherry paradajkami.DOBRÚ CHUŤ !