Plnená sekaná roláda so zemiakmi

Autor receptu: bambuch

Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom čase oprášila a upiekla. Z veľkej rolády ostali štyri kúsky.Chutila.

8
porcií
90 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Postup

  1. Deň dopredu si pripravím mäsovú zmes.Mleté mäso zmiešam so šľahačkou/tekutou/pridám nastrúhaný muškátový oriešok,trošku osolím a odložím na 24 hod. do chladu.
  2. Na potravinársku fóliu si rozotriem odležanú mäsovú zmes do tvaru obdĺžnika.Pomáham si stierkou namočenou v studenej vode.Na mäsovú zmes úhľadne poukladám plátky šunky,plátky syra,surovú/môže byť aj kápia sterilizovaná/červenú papriku,dozdobím zelenou paprikou.Zrolujem pomocou fólie do rolády,ktorú opatrne presuniem na pekáč.Prikryjem alobalom a pečiem cca 45 min.pri teplote 180 C.Po čase teplotu stiahnem na 150 C a dopekám otvorené bez alobalu.Občas polievam vlastnou šťavou z výpeku.
  3. V šupe uvarené zemiaky prelisujem cez koliečko.Najemno nakrájanú cibuľu spením a pražím do rúžova na masti.Ak je cibuľa opražená,pridám k prelisovaným zemiakom,dochutím soľou.
  4. Upečenú mäsovú roládu pokrájame na plátky,podávame so zemiakmi,dozdobíme petržlenovou vňaťou,zeleným šalátom,cherry paradajkami.DOBRÚ CHUŤ !