Roláda z mletého mäsa

gordonko - fotkagordonko, 14. januára 2013
 Roláda z mletého mäsa
Foto: gordonko

... zasa jedna super ,,mňamka,, .... mäso je fajnové šťavnaté

20 + 30 minút
príprava
80 - 90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 veľká
5 ks
1 konzerva
1 ks
5 - 10 ks




Postup

  1. 1

    je iba na vás či si kúpite mäso na pomletie ,alebo si kúpite už pomleté - každý máme nato svôj názor .... pomleté mäso si premiešame zo smotankou , vegetou a necháme v chladničke 24 hod. odpočinúť

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 1
  2. 2

    na druhý deň si pripravíme sterilizovaný hrášok ,ktorý scedíme a necháme odkvapkať ,šampiňony a papriku si nakrájame a z vajíček si spravíme praženicu

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 2
  3. 3

    skvôr ,ako začneme robiť s mäsom si pripravíme foliu na stôl, naňu dáme ml. mäso a ,,vyvalkame ,, alebo uplácáme rukou na obdľžnik ... naten dáme praženicu ,ale iba do 2 tretín , na praženicu poukladáme šampiňony...

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 3
  4. 4

    ... potom pridáme pokrájanú papriku a sterilizovaný hrášok

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 4
  5. 5

    ... za pomoci folie mäso zbalíme do rolády

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 5
  6. 6

    a preložíme ju na vymastený alobal ..... pečieme pri 200°C asi hodinku

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 6
  7. 7

    ... po hodinke vyberieme von , alobal roztvorýme a dáme ešte na 15 - 20 min opiecť z vrchu

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 7
  8. 8

    ...podávať môžme s hocičím , ja som mal knedlu s kapustou ,ale hodí sa aj k ryži aj k zemiakom DOBRÚ CHUŤ

     Roláda z mletého mäsa - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
...nech netrápi ma to do rána:to kyslá je tá smotana?
je to pre oči krásne
určite i žalúdok by skladal radostné básne..:-))
@gordonko jedno ma ale veľmi umára:
že nemá teba doma za dvorného kuchára..!!!
:-))))
gordonko
vôbec nič sa nestane
kvôli kyslej smotane
smotany je stále dosť
premňa ba a aj pre @radost

rezne sa do brucha kladú
žalúdok vrčí len od hladu
mňa umára viacej vecí
ked si neni na pomoci

prisťahuj sa kumne bližšie
navarým Ti knedle příšte.
Ber však dievča dozreteli
jedli by sme na posteli.


kika1212
No Gordonko, tak ty nie že si len perfektný kuchár, ale aj skvelý básnik.
S tebou je radosť stolovať. Určite je to jedlo perfektné a takto podfarbené chvíľkou poézie, to nemá chybu. Nech sa darí v Tvojom
kuchárskom umení a skladateľskej tvorbe.
aroooo
páči sa mi páči, roládka i to ďalší.....kk
medovnicek
tá roláda je určite výborná a páči sa mi aj tá príloha, ktorú si k nej zvolil, okrem toho chlapci vy ste normálne že básnické črevá
salinka
Roláda, farebné spracovanie, stolovanie, kultúrny program........všetko na 1+.
frezia68
Smotanu ja dávam sladkú,často pečiem tú roládku.Chutí celej rodine,na spoločnej hostine.@gordonko musím Ťa chváliť,ako dobre Ty vieš variť :-) Ale rečí na dnes dosť,už len želám dobrú noc!
izabella929
skvelý recept, skvelé jedlo, a skvelé básnické črevo.-) čo ešte dodať, teba je v kuchyni škoda.-))))nech sa ti darí.-)
evusik
prepáč @gordonko ale ja som ešte niečo také ako na obr.1 nevidela a to som už videla všeličo... oprav ma ak sa mýlim - je tam mäso, smotana a vegeta... toľko vegety? veď tam je hádam 5-6 lyžíc kopcom... tak to klobúk dolu... prepáč ja sa ťa v žiadnom prípade nechcem dotknúť, je mi úplne jedno ako kto dochucuje jedlo, ale toto je sila :-) :-) :-) :-)
frezia68
Na tanieri,tam máš knedlík a či s rascou tmavý chlebík?Nemám práve okuliare,pravdu mám,či je to zdanie?
gordonko
@frezia68 kedy máš narodky ???? kúpim Ti šňúrku na okuliare ,aby si ich mala stále zo sebou .... na obrázku je roláda ,červená dusená kapusta a knej sa hodí ......................................... knedlík
salinka
@gordonko , ani nevieš, ako si ma pobavil:-) A náš starký volá našu mačku naozaj Slaninka, lebo to je pre neho ľahšie zapamätateľnejšie:-))) Fíha, aké náročné slovo!
frezia68
Čo sa hodí,dobre viem.Čo ja vidím? Nepoviem ..........
gordonko
@evus ík ...neboj sa nenisom nedútklivý ..opravujem Ta - mýliš sa .... nikdy som nedal toľko vegety ako píšeš , je rozsypaná po smotanke a iba tak sa to javí , ked pozeráš moje recepty tak vieš ,že používam drevenú ,,lyžičku,, a tie dávam aninie dve = 1 slabšej polievkovej lyžici vegety - nehlede nato že vegeta je iba z polovice soli ,takže v reáli som osolil 1 kg mletého 1 až 1,5 kávovej lyžičky a to je tak akorát
bambuch
Krásna a chutná je tá tvoja roládka, ja robievam podobnú ,namiesto smotany dávam šľahačku a muškátový oriešok...postup ten istý...!Si šikovný kuchárik...klobúky dolu...DÁMY !!!
rybarkuchar
Mleté mesá - moja slabosť. Už si to nemôžem zo zdravotných dôvodou tak často dopriať, ale keď už, tak nech to stojí za to. Tvoj recept za to stojí - ukladám.
levandula
ake prijemne citanie, keby bol vikend, tak poviem -nedelna chvilka poezie-, dakujem
používateľ nemá avatar
mb
mb
pekny recept, ukladam
rybarkuchar
@gordonko - rozdiel medzi mletým a nemletým mäsom je nie v mäse, alo čo s tým dokážeš urobiť, aké prísady môžeš použiť. Všetky možné fašírky, sekané, čufty, ... sú tuhým mäsom nerealizovateľné.
abkul
Krásny recept, určite chutný a tie verše k tomu, hneď sa človek cíti lepšie. Ďakujem za oboje.
tinca
pekný výtvor,z mletého mäsa sa dá všeličo dobré stvoriť. Ja robievam s vajciami navrdo,tvoja je bohatšia a farebnejšia. No a vegeta tá môže a nemusí byť,každý dľa svojej chute.:)
helca103
Tvoja roláda vypadá veľmi pekne, mal by si si otvoriť reštauráciu a ako to čítam si aj básnik.
Pred rokmi prišli deti po diskotéke vyhladované a tak si robili v noci praženicu. Zaľahli spať a zabudli mi oznámiť, že minuli všetky vajcia. Mala som v pláne na nedelný obed robiť fašírku a teraz čo? Rozmýšľala som, čím nahradiť vajcia, pretože sme nemali na blízku obchod ktorý by bol v nedeľu ráno otvorený. Otvorila som chladničku a padla mi do oka kyslá smotana. Nebolo o čom.... dala som smotanu a naozaj to bola výborná náhrada za vajíčka. Od vtedy používam túto kombináciu často.
gordonko
@helca103 nebudem si otvárať reštiku , nieže by mi chýbal šperhák , ale mam 2 m dlhú špajzu a dostatočne zásobenú

Aj unás sa stalo ,že idem niečo kuchtiť a podajaká surovina mi chýbala ( naposledy predvčerom sa stratila šumka ) ,ale tuje to bežné ..... poznáš význam ,,pomne potopa,, ...ale iné si mi pripomenula
...bývali sme v Blave na ubytovni a kolega došel napitý ako ,,štekl,, a dal si variť vajcia , medzitým zaspal a voda vyvrela ....mňa zobudil buchot ...prví raz som videl vajco vyskakovať z kastrolčeka asi 40 cm vysoko a zasa padalo do kastrolčeka ...........
violetacamorova
V sobotu ma kopla muza tak boli rezne z mleteho maska a aj rolada, nedavala som smotanu iba mlieko, nabuduce skusim so smotanou. Tvoja roladka, verse a aj komenty 1***** .
havino
som sa aj pousmiala tu na vás, ale k veci, určite skúsim so smotanou a nechám masu teda podla tvojich pokynov odležať. Ja si meliem sama mäso a zvyknem aj hned roládovať, nenechávam odležať. Odskúšam a dám vedieť. vdaka @gordonko za inšpiráciu
evanaaa
Tak sa tu zišli dvaja básnici, kedysi som aj ja bola lepší poet ako kuchár.
Práve som vytiahla mleté mäso z mrazničky na piatok, je ho dosť, rozdelím a spravím fašírky dvoch chutí. Ja dávam tiež varené vajcia do roládky, aj tenkú klobásku a uhorku, pozdĺžne to ukladám a zaviniem, ako ty,@gordonko , do alobalu. Ale vieš aj pobaviť, aj navariť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia