Plnená prepelica

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky, pridáme maslo, mlieko, petržlenovú vňať, soľ, korenie a trocha nastrúhaného muškátového orieška. Touto zmesou naplníme prepelicu. Samotnú prepelicu umyjeme, osušíme, pridáme korenie, soľ a rascu a pečieme pri 160°C maximálne 50 minút.
  2. Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Striedavo ich navrstvíme do vymastenej zapekacej misy spolu s rozdrobenou bryndzou. Vrstvy mierne ochutíme soľou a korením.
  3. Vajcia rozmiešame so smotanou a s cesnakom a zalejeme zemiaky. Pečieme pri teplote 170 °C asi 40 minút. Na posledných 10–15 minút zvýšime teplotu na 200 °C a zemiaky zapečieme dochrumkava.