Plnená pečená bravčová podbrušinka

Autor receptu: izabella929

Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú.Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som sa rozhodla vám ho predstaviť.

4
porcie
120 minút
príprava
110 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si upravím podbrušinku. Je to taký tenký plát čistého mäska, ktorý sa dá vynikajúco plniť.Do toho plátu si urobím otvor, ktorý na jednom konci spojím špajdlou, aby plnka nevyšla.Naplnenú podbrušinku opečiem na panvici zo všetkých strán.Potom ju dám na pekáč a podliaty vodou, upečiem. Pečie sa hodinu. Plnka: Kuracie pečienky,cibuľa, rožky.Na lyžici oleja som opiekla pokrájanú cibuľu, pridala som pokrájané kuracie pečienky,osolila som , posypala mletým korením, pridala som červenú papriku, kápiu bielu aj červenú.Chvíľku som ich podusila a potom nechala vychladnúť.Rožky som namočila do teplého mlieka
  2. Orestovanú pečeň, rožky som dala do misy, zmiešala som , pridala 2 vajcia .Cez pripravený otvor som naplnila podbrušinky a spojila špáradlom.Zemiaky som dala variť v šupke.Uvarené som ošúpala, pokrájala na kolieska. Na panvicu som dala lyžicu oleja,keď bol horúci poukladala som naň zemiakové kolieska, pokrájala na ne cesnak a opiekla do zlatova z oboch strán.Opečené som ich ukladala na pekáčik, aby nevychladli, zakryla som ich.Sudovú kapustu som premyla, dala do rajnice na troške oleja podusiť.Nič som nepridala okrem lyžice cukru, kapusta je solená.Pod pokrievkou sa dusila 15 min.
  3. Upečené mäsko som vybrala z trúby.Pokrájala na plátky.Na pekáči je aj plnka, ktorá mi zostala, Zabalila som ju do alobalu a piekla sa spolu s mäskom.Na tanier som naložila opečené cesnakové zemiaky, plátky podbrušinky a dusenú sudovú kapustu.
  4. Opekané zemiakové kolieska na cesnaku.