Plnená paprika

Plnená paprika trochu inak

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Paprikám odrežeme vrchnú časť, vyberieme jadrovník a oblanšírujeme vo vriacej vode.
  2. Pripravíme pohánkovú plnku: Pohánku uvaríme domäkka. Cuketu, baklažán a jednu červenú papriku nakrájame na malé kocky a opečieme na olivovom oleji. Osolíme a osušíme. Zmiešame s pohánkou a so syrom. Papriky naplníme pohánkovou plnkou a zapekáme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch.
  3. Paradajková omáčka: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak. Na cibuľovom základe opečieme paradajky a jednu nakrájanú hrubostennú papriku. Dochutíme soľou a cukrom. Varíme asi 45 minút a omáčku potom prepasírujeme.
  4. Plnenú papriku servírujeme na paradajkovej omáčke. Ako prílohu odporúčame nové zemiaky na masle s petržlenovou vňaťou.