Plnená paprika

Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou

Autor receptu: novalim

Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim.* Toto jedlo, ktoré si zvykneme variť ku koncu leta a začiatkom jesene, nielen zasýti, ale aj zahreje.

6-8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju vychladnúť. Môžeme si ju pripraviť aj deň vopred alebo použiť zvyšky ryže z predošlého dňa.
  2. Pomleté mäso premiešame s ryžou (ideálne aby boli dva diely mäsa a jeden diel ryže), s vajíčkom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačenými cesnakovými strúčikmi a vytvarujeme guľky.
  3. Časť guliek natlačíme do vydlabaných paprík (my to robíme tak, že odrežeme na vrchu papriky “klobúčik” aj so stopkou, odstránime žilky a papriky naplníme), zvyšné guľky budeme variť bez paprík.
  4. Do väčšieho hrnca dáme rajčinový pretlak, pridáme asi štvrť litra vody, korenie a necháme ho zovrieť. Potom stíšime teplotu, poukladáme do omáčky naplnené papriky a zvyšné mäsové guľky a na slabšej teplote varíme asi pol hodinu.
  5. Rajčinovú omáčku potom dochutíme soľou, cukrom a prípadne čiernym mletým korením. Pred podávaním si potom nad parou naparíme knedle podľa návodu na obale. A potom si už len vychutnáme tento dobrý obed.