Plnená paprika
Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Autor receptu: novalim
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej
podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim.* Toto jedlo, ktoré si zvykneme variť ku koncu leta a začiatkom jesene,
nielen zasýti, ale aj zahreje.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju vychladnúť. Môžeme si ju pripraviť aj deň vopred alebo použiť zvyšky ryže z predošlého dňa.
- Pomleté mäso premiešame s ryžou (ideálne aby boli dva diely mäsa a jeden diel ryže), s vajíčkom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačenými cesnakovými strúčikmi a vytvarujeme guľky.
- Časť guliek natlačíme do vydlabaných paprík (my to robíme tak, že odrežeme na vrchu papriky “klobúčik” aj so stopkou, odstránime žilky a papriky naplníme), zvyšné guľky budeme variť bez paprík.
- Do väčšieho hrnca dáme rajčinový pretlak, pridáme asi štvrť litra vody, korenie a necháme ho zovrieť. Potom stíšime teplotu, poukladáme do omáčky naplnené papriky a zvyšné mäsové guľky a na slabšej teplote varíme asi pol hodinu.
- Rajčinovú omáčku potom dochutíme soľou, cukrom a prípadne čiernym mletým korením. Pred podávaním si potom nad parou naparíme knedle podľa návodu na obale. A potom si už len vychutnáme tento dobrý obed.