Plnená kuracia roláda (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Túto roládu robievam na studeno aj ako hlavné jedlo.Je to rodinný recept a pamätám si,že aj u nás bola často na stole.

8
porcií
90 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia prerežeme na tenšie pláty.Poukladáme do tvaru obdĺžnika.Cez fóliu sa ich snažíme tak naklepať,aby sme ich neprederavili. Osolíme,okoreníme,posypeme práškovým cesnakom. Na mäso uložíme vedľa seba na celú plochu,plátky šunky. Na šunku rozotrieme mleté mäso,do ktorého sme pridali 1 káv.lyžičku soli,trochu čierneho korenia,4 strúčiky pretlačeného cesnaku,a za dve lyžice nasekanej,petržlenovej vňati.Spracujeme,dobre premiešame. Na okraj budúcej rolády uložíme po dĺžke: na pásiky pokrájaný syr,kyslú uhorku,červenú kapiu a posekanú petržlenovú vňať.Stočíme.
  2. Roládu na pevno stočíme.Preložíme na poolejovaný dvojobal alobalu a vytvoríme rolku.Boky pevne stočíme.Na vrch uložíme pásiky udenej slaninky.Zbalíme.
  3. Vložíme do pekáča s vodou a pečieme pri teplote 200 0C hodinu./Vlastne ju vo vode varíme/.Môže sa robiť aj na horáku.Je dobré ak je vrch prikrytý. Potom roládu vybalíme,ona pekne drží. Preložíme ju na usmaženú cibulku na oleji a ešte necháme zapekať asi 15-20 minút.
  4. Túto roládu s obmenou robím aj s vajičkami na tvrdo.Vtedy dávam len petržlen a vajíčka.Ináč postupujem rovnako. Je to po schladení vítané jedlo na studeno. K roláde podávam opekané zemiakové ruže a zemiakovú kašu.