Plnená kačica
Autor receptu: ivffca
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo ju robíme len raz do roka, ale dá sa urobiť aj k iným príležitostiam, no pre nás sú to druhé Vianoce :-)
10 porcií |
90 minút príprava |
180 minút na 220 °C |
Postup
- Celú stredne veľkú kačicu vykostíme, zošijeme na vrece. (Kosti môžme použiť na polievku)
- Bravčové mäso pokrájame na kocky. Pridáme pomleté pečienky, rohlík, vajíčko, olúpané a rozpolené mandle, soľ a korenie. Všetko dobre zmiešame.
- Naplníme kačicu. Zašijeme. Nasolíme, vyformujeme a necháme cez noc odležať v chladničke.
- Pečieme 3 a viac hodín podľa veľkosti kačice na 220°C zo začiatku prikryté ku koncu odokryť. Upečená kačica ma krásnu chrumkavú kôrku.