Plnená kačica

Autor receptu: ivffca

Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo ju robíme len raz do roka, ale dá sa urobiť aj k iným príležitostiam, no pre nás sú to druhé Vianoce :-)

10
porcií
90 minút
príprava
180 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Celú stredne veľkú kačicu vykostíme, zošijeme na vrece. (Kosti môžme použiť na polievku)
  2. Bravčové mäso pokrájame na kocky. Pridáme pomleté pečienky, rohlík, vajíčko, olúpané a rozpolené mandle, soľ a korenie. Všetko dobre zmiešame.
  3. Naplníme kačicu. Zašijeme. Nasolíme, vyformujeme a necháme cez noc odležať v chladničke.
  4. Pečieme 3 a viac hodín podľa veľkosti kačice na 220°C zo začiatku prikryté ku koncu odokryť. Upečená kačica ma krásnu chrumkavú kôrku.