Plnená haruľa - baba
Autor receptu: bojar
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- zemiaky a cibulu nastruhame na jemno, pridáme múku, vajíčko (nemusí byť), majorán, soľ, čierne korenie, cesnak pretlačíme. všetko zmiešame a na oleji (ja na bravčovej masti) pečieme placky na pól panvice.
- Plnka:
slaninku nakrájame na drobno, vyškvaríme a na nej orestujeme cibulu. Pridáme na rezance nakrájanú pečeň a ešte chvílku orestujeme. pridáme majorán. mleté čierne korenie a pálivú papriku mierne podlejeme a pod pokrievkou chvíľku dusíme aby sa nám urobyla šťava a aby sa spojili chute.
- medzi dve placky dáme plnku, kdo chce vedľa pridá kyslú kapustu a možeme sa do toho pustiť. POZOR nesmieme zabudnúť na dostatok dobrého piva!!!!!
|