Plechová diéta

malapiskota - fotkamalapiskota, 17. februára 2013

Pretože je pečená na plechu a pretože už by aj bolo načase...

15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
3 ks
3 ks
4 ks
2 ks
1 ks (hlavička)




Postup

  1. 1

    Najľahšie je všetko si pekne postupne postrúhať na strúhači na tenké plátky, podľa farby. Najskôr bledá zelenina a zemiaky, potom mrkva, cvikla, paprika...

    Plechová diéta - obrázok 1
  2. 2

    Všetko pekne poukladáme na papier na pečenie, komu sa nechce ukladať, ten pomieša, ale bude to mať ružové, lebo cvikla púšťa.

    Plechová diéta - obrázok 2
  3. 3

    A keď pekne všetko uložíme, okoreníme, osolíme, pridáme bylinky, na zemiaky aj rascu, môžeme diétne pokvapkať olejom, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre. Posledých 5 minút zapekáme bez alobalu. Kto má doma balkánsky syr, môže na tých 5 minút pridať aj ten. Môžeme podávať ako diétny obed a ešte nám aj ostane, je toho kopa. No a čo, tak si zajtra prihrejeme.

    Plechová diéta - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
pekná diéta! Chválim a ukladám si, pečená zelenina je výborná
danusia
tak to je naozaj krásne farebné..určite aj chutné..určite vyskúšam ..
martinis
Suverénne moje naj - najobľúbenejšie jedlo. Niekedy vynechám zemiaky a miesto nich dám paštrnák, naozaj ho odporúčam, má jedinečnú sladkastú chuť :) Vynikajúci je aj pečený baklažán a paradajky. Narobila si mi také chute, že si to hádam hneď zajtra pripravím a už teraz sa vidím, ako večer odfukujem plný do prasknutia ;-))
malapiskota
Poznam poznaaaam, pastrnak sa u nas vacsinou predava ako petrzlen a pritom je to uplne ina zelenina :) sladka biela mrkva, upeceny este viac zodladne, vsak? Ktovie co by s tym spravila velka cierna fazula, mam namocenu...
martinis
Tak tak - petržlen sa hodí do polievky, no pečený víťaží paštrnák, tak ako píšeš ;) Vyskúšaj, daj vedieť výsledok, tiež by ma to zaujímalo, nemuselo by to byť zlé ... :)
vladkaku
... som si chcela dnes hodiť len taký šalátik na chudnutie... ale toto sa mi viac páči... a nebudem hladná, vďaka :-)
vierutt
Jééj takéto robievam, ale mám to premiešané. Tá cvikla je tam super. Krásny pekáč si spravila, @malapiskota !
gubics
Malapiskota,
ja by som len namočenú fazuľu do nej bez uvarenia nedávala,bez tekutiny sa asi neuvarí.Ale keď ju uvaríš, tak z nej urob falošné gaštanové pyré (nechce sa mi tu recept rozpisovať, hoď to do Googla a ten ti recept vyhodí, a s tým to môžeš ešte túto dietu vylepšiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia