Foto: malapiskota
Pretože je pečená na plechu a pretože už by aj bolo načase...
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Najľahšie je všetko si pekne postupne postrúhať na strúhači na tenké plátky, podľa farby. Najskôr bledá zelenina a zemiaky, potom mrkva, cvikla, paprika...
-
2
Všetko pekne poukladáme na papier na pečenie, komu sa nechce ukladať, ten pomieša, ale bude to mať ružové, lebo cvikla púšťa.
-
3
A keď pekne všetko uložíme, okoreníme, osolíme, pridáme bylinky, na zemiaky aj rascu, môžeme diétne pokvapkať olejom, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre. Posledých 5 minút zapekáme bez alobalu. Kto má doma balkánsky syr, môže na tých 5 minút pridať aj ten. Môžeme podávať ako diétny obed a ešte nám aj ostane, je toho kopa. No a čo, tak si zajtra prihrejeme.
ja by som len namočenú fazuľu do nej bez uvarenia nedávala,bez tekutiny sa asi neuvarí.Ale keď ju uvaríš, tak z nej urob falošné gaštanové pyré (nechce sa mi tu recept rozpisovať, hoď to do Googla a ten ti recept vyhodí, a s tým to môžeš ešte túto dietu vylepšiť.