Plechová diéta

Autor receptu: malapiskota

Pretože je pečená na plechu a pretože už by aj bolo načase...

15 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najľahšie je všetko si pekne postupne postrúhať na strúhači na tenké plátky, podľa farby. Najskôr bledá zelenina a zemiaky, potom mrkva, cvikla, paprika...
  2. Všetko pekne poukladáme na papier na pečenie, komu sa nechce ukladať, ten pomieša, ale bude to mať ružové, lebo cvikla púšťa.
  3. A keď pekne všetko uložíme, okoreníme, osolíme, pridáme bylinky, na zemiaky aj rascu, môžeme diétne pokvapkať olejom, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre. Posledých 5 minút zapekáme bez alobalu. Kto má doma balkánsky syr, môže na tých 5 minút pridať aj ten. Môžeme podávať ako diétny obed a ešte nám aj ostane, je toho kopa. No a čo, tak si zajtra prihrejeme.