Plechová diéta
Autor receptu: malapiskota
Pretože je pečená na plechu a pretože už by aj bolo načase...
15 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Najľahšie je všetko si pekne postupne postrúhať na strúhači na tenké plátky, podľa farby. Najskôr bledá zelenina a zemiaky, potom mrkva, cvikla, paprika...
- Všetko pekne poukladáme na papier na pečenie, komu sa nechce ukladať, ten pomieša, ale bude to mať ružové, lebo cvikla púšťa.
- A keď pekne všetko uložíme, okoreníme, osolíme, pridáme bylinky, na zemiaky aj rascu, môžeme diétne pokvapkať olejom, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Posledých 5 minút zapekáme bez alobalu. Kto má doma balkánsky syr, môže na tých 5 minút pridať aj ten.
Môžeme podávať ako diétny obed a ešte nám aj ostane, je toho kopa. No a čo, tak si zajtra prihrejeme.