Placky z údeného mäsa a zemiakov

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup


  1. Mäso pokrájame na veľmi malé kocky, cibuľu najemno a opečieme ju na masti v hrnci. Pridáme pokrájané mäso a spolu všetko opečieme, necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky postrúhame najemno, pridáme nasekaný cesnak, mäso s cibuľou, žĺtky a vajíčko. Spracujeme zmes, ktorú podľa potreby ochutíme soľou a čerstvo mletým korením.

  2. Necháme odpočinúť v chladničke asi dve hodiny. Z vychladnutej zmesi tvarujeme mokrou rukou fašírky, ktoré obalíme v rozšľahaných a osolených bielkoch a strúhanke. Vyprážame v horúcom oleji alebo bravčovej masti do zlatista. Vyberieme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný tuk.

  3. Kyslú kapustu pokrájame na menšie rezance. Podusíme na opečenej cibuľke, kapusta musí zostať ešte trochu chrumkavá. Nakoniec prichutíme podľa potreby cukrom. Placky podávame s dusenou kapustou a domácou zemiakovou kašou.