Placky s prepeličím vajíčkom a medvedím cesnakom

Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 24. mája 2015
Placky s prepeličím vajíčkom a medvedím cesnakom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
70 g
50 g
200 ml na vyprážanie a restovanie
8 ks
1 kl
150 g nakrájaná na plátky




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame na hrubšie rezance, pridáme múku, vajce, ochutíme soľou, korením, rascou a majoránom. V panvici na lievance pečieme z pripravenej hmoty placky dozlatista.

  2. 2

    Medvedí cesnak krátko urestujeme na panvici a ochutíme soľou a korením. Vo vriacej vode s octom pošírujeme prepeličie vajíčka. Oravskú slaninu upečieme nasucho dochrumkava.

  3. 3

    Na tanieri prekladáme zemiakové placky s medvedím cesnakom a slaninkou. Navrch položíme prepeličie vajíčka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia